Yandex Metrica

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yol yapımı ay sonunda bitmiş olacak

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yol yapımı ay sonunda bitmiş olacak

İki kıtayı Çanakkale'de ilk kez bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Boğazı'nın 6 dakikada geçileceğini kaydetti.

Ekonomi

23.01.2024, 17:59

Avrupa ve Asya kıtalarını bağlayıp, Çanakkale Boğazı'nın geçilme süresini rekor seviyede kısaltan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, 66'ncı tabliye blok montajı da tamamlanırken, köprünün araç yolu, diğer 21 tabliye blokunun montajı ile tamamlanmış olacak.

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye kadar hibe desteği! Bakan Işıkhan detayları açıkladı! Kendi işinin patronu olmak isteyenlere müjde! İŞKUR'dan 500 bin TL'ye... Haberi Görüntüle

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da devam eden çalışmaları yerinde incelediği en son ziyaretinde, köprü hizmete açıldıktan sonra Çanakkale Boğazı'nın 6 dakikada geçilebileceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dört yılı aşkın bir süre önce, 18 Mart 2017'de temelini attığı köprü, ince düşünülmüş detaylarıyla da hayran bırakıyor. Köprünün 2023 metre olan orta açıklığı, Türkiye Cumhuriyeti'in 100'üncü kuruluş yılını simgelerken, aynı zamanda dünyanın en uzun orta açıklığı olan asma köprüsü unvanı'nı alacak. 

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

HER AYRINTI BİR SİMGE

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı tarih olan 18 Mart'ı simgeleyen 318 metre yüksekliğindeki kulelere sahip 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı da Zafer'in 107'nci yıl dönümünün kutlanacağı 18 Mart 2022'de yapılacak. Sayıları 5 bini bulan personel ile 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalar sonucu Çanakkale Köprüsü'nün büyük bölümü 4,5 yılda tamamlandı. Köprünün açılışına ise 6 ay kaldı.  

Diğer taraftan köprünün kuleleri, Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart'ı simgelerken, köprünün açılış tarihi de Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü olan 18 Mart 2022'de gerçekleştirilecek.

TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları belli oldu TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları... Haberi Görüntüle

MALKARA-ÇANAKKALE OTOYOLU YAKIN ZAMANDA TAMAMLANMIŞ OLACAK

Yalnızca Türkiye'de değil dünyada da ses getirecek olan 'Asrın projesi' niteliğindeki 1915 Çanakkale Köprüsü ile beraber eş zamanlı olarak yapımı devam eden 101 kilometre uzunluğundaki Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun yapımı da tamamlanmak üzere, ayrıca köprünün Gelibolu ve Lapseki yakalarında yer alan köprü bağlantı yolları ve gişelerinin yapımı da sürüyor.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

ORTA AÇIKLIK MESAFESİYLE DÜNYADA İLK 

Köprü, yapımı çalışmalarının sona ermesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünü simgeleyen 2023 metre orta açıklığıyla 'dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü' olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading