Yandex Metrica

1 kg şeker ne kadar? İşte tedarikçilerin büyük oyunu

1 kg şeker ne kadar? İşte tedarikçilerin büyük oyunu

Ticaret Bakanlığı, rekabeti bozan faaliyetler nedeniyle şeker fabrikalarına inceleme başlattı. Rusya Ukrayna savaşının yarattığı tedarik sıkıntısı ve zincir marketlerin stokçuluk oyununa girişmesi şekerin fiyatını bir haftada iki katına çıkardı. Peki, şeker fiyatları ne kadar oldu? Şeker neden zamlanıyor?

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Ticaret Bakanlığı, piyasada rekabeti bozan gelişmeler üzerine harekete geçti. Bakanlık, şeker fabrikalarına inceleme başlattı. Usülsüz durumların tespit edilmesi halinde cezalar uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlar işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Bakanlığımız tarafından incelemeler yapılmaktadır.

Ticaret Bakanlığı olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı, hem de tüketicimizi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmekteyiz."

Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle ayçiçek yağı fiyatları zamlanmış, zamlı fiyatları fırsat bilen zincir marketler de fiyatları daha da yukarı seviyelere çıkarmak için stokçuluk oyununa girişmişti. Son dönemde ise şeker fiyatlarındaki zamlar gündemde.

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

ŞEKER FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkşeker, 50 kilogramlık bir çuval şekeri 298 liradan satarken, kooperatif ve özel şeker fabrikalarında şekerin çuvalı 700 ile 800 liraya kadar çıktı.

1 kilo şekerin fiyatı ise markete ve markaya göre değişkenlik gösteriyor. Balküpü kristal toz şekerin 1 kg fiyatı 15.50 seviyelerinde satılırken Doğuş 1 kg şeker, 24 TL, Torku 1 kg şeker ise 15 TL seviyelerinden satılıyor.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

TOZ ŞEKER VE KÜP ŞEKER FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, şekerde üretim problemi olmadığına dikkat çeken Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği (GİMAT) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aydoğan “Dünyada şeker pancarı üretiminde beşinci sıradayız. Böyle bir sıralamada bir stok ya da üretim problemi yaşamak mümkün değil. Ne ham madde anlamında ne de arz anlamında bir problemimiz yok” dedi.

Ticaret Bakanlığı ve ilgili bürokratlarla konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Aydoğan "Özel fabrikalar mutlaka düzene sokulmalı." ifadesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading