Yandex Metrica

Son dakika! Okullar 6 Eylül'de açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika! Okullar 6 Eylül'de açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika gelişmesine göre; Milli Eğitim Mahmut Bakanı Özer, okulların 6 Eylül'de açılıp açılacağını belirtirken, alınan tedbir ve önlemlerden bahsetti.

Genel

23.01.2024, 17:53

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılacağı tarihle alakalı son gelişmeleri değerlendirirken, birinci önceliklerinin tüm sağlık önlemlerini alarak 6 Eylül'de başlayacak okulları açık tutmak olduğuna dikkat çekti. Özer, "Önlemlerin takipçisi olacağız. Velilerimiz çok rahat olsun. Okul bazlı ortaya koyduğumuz Kovid-19 önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Çoklu kontrolle sistemin sağlıklı çalışabilmesiyle ilgili tüm önlemlerimizi aldık." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamaları:

  • 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını, tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatıyoruz.

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak birinci önceliğimiz, tüm sağlık önlemlerini alarak okulları açık tutmaktır. Bununla ilgili tüm önlemlerimizi de aldık. Bu önlemlerin takipçisi olacağız. Velilerimiz çok rahat olsunlar.

  • Okul bazlı ortaya koymuş olduğumuz Kovid-19 önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Çoklu kontrolle, sistemin sağlıklı çalışabilmesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız.

  • Öğrencilerimize yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor.

  • (Eğitim çalışanları) Aşı zorunlu değil, süreç gönüllülük esasına göre işliyor. Aşı olmayan öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız ise haftada iki kez PCR testi ile taranacaklar.

  • Okullarımız maske, dezenfektan, hijyen koşullarıyla ilgili her türlü yatırımlarını, stoklarını yaptılar.

  • İstirhamım tüm velilerimizin, öğretmenlerimizin, çalışanlarımızın, Sağlık Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi'nde belirtilen tüm kuralları harfiyen yerine getirmeleri. Eğer biz bu kurallara uyarsak bu süreçleri çok rahat bir şekilde yönetebiliriz..

  • Köy okulları Sağlık Bakanlığı ekipleri ile aşı olmayan öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın PCR testi yaptırmalarını sağlamak için çalışıyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading