Yandex Metrica

LGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? MEB LGS 2. tercih sonuçları için tarih verdi!

LGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? MEB LGS 2. tercih sonuçları için tarih verdi!

2022 LGS 2. tercih sonuçları gündemde yerini aldı. LGS Haziran 2022 tarihinde tüm Türkiye'de uygulandı. Öğrenciler birinci tercihlerini tamamladıktan sonra sonuçlar açıklandı. MEB, yerleştirme esas 1. nakil tercih başvuruları yapılmaya başladığını açıkladı. Peki LGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? MEB LGS 2. tercih sonuçları için tarih verdi!

Genel

23.01.2024, 19:36

LGS nakil sonuçları gündemde yerini aldı. LGS sınavından sonnra öğrenciler aldıkları puanlara göre tercihlerini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı, yerleştirme esas 1. nakil tercih başvuruları yapılmaya başladığını duyuruldu. Tercih sonuçlarından sonra nakil sonuçları hakkında arama yapan öğrenciler için bilgileri derledik. Peki LGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? MEB LGS 2. tercih sonuçları için tarih verdi!

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

LGS 2. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2022?

2022 LGS 2. tercih başvuruları 25 Temmuz-29 Temmuz tarihleri arasında alınıyor. 2022 LGS 2. tercih sonuçları ise 1 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

LGS 2. NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ Mİ?

Yerleştirme esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. LGS 2. nakil başvuru sonuçları ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler hakkında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak fakat tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihi yapabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading