Yandex Metrica

Bugün okullar açıldı mı? Hangi illerde okullar kapalı? Afet bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Bugün okullar açıldı mı? Hangi illerde okullar kapalı? Afet bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında ülke genelinde tüm okullara ara verilmişti. Deprem sonrası okulların bugün açılıp açılmadığı merak konusu oldu. Aynı zamanda afet bölgesindeki okullarında akıbeti vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Bugün okullar açıldı mı? Hangi illerde okullar kapalı? Afet bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Genel

23.01.2024, 20:28

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydan gelen deprem sonrası ülke genelinde eğitime 2 hafta ara verilmişti. Bugün okulların açılıp açılmadığı öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor.

OKULLAR AÇILDI MI, HANGİ İLLERDE OKULLAR KAPALI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz." ifadelerini kullanarak 20 Şubat Pazartesi günü 71 ilde okulların açıldığını duyurdu.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada, "10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını 21 Şubat Salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız" dedi.

Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlanacağı duyuruldu.

Buna göre, Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıldı.

Bakan Özer, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise eğitim öğretime verilen aranın 27 Mart'a kadar uzatıldığını söyledi.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

BAKAN ÖZER, 99 BİN 853 ÖĞRENCİ NAKİL OLACAĞINI AÇIKLADI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "10 ilimizdeki öğrencilerimizin diğer illere nakilleri kapsamında 99 bin 853 öğrencimizin nakil işlemini gerçekleştirdik. Evlatlarımız, geleceğimizdir. Her imkân ve koşulda yanlarında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Özer'in mesajında illere göre nakli yapılan öğrencilerin sayıları da yer aldı. Buna göre, Ankara'ya 13 bin 110, Mersin'e 10 bin 272, Antalya'ya 9 bin 380, Konya'ya 6 bin 47, İstanbul'a 5 bin 898, İzmir'e 3 bin 831, Muğla'ya 3 bin 629, Aydın'a 3 bin 66, Kayseri'ye 2 bin 940 ve Bursa'ya 2 bin 598 öğrenci nakil oldu.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullarda ikinci ara tatilin ne zaman başlayacağı belirlendi. Buna göre; Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

MEB tarafından yayımlanan 2022-2023 takvimi sonrasında okulların kapanacağı tarih belli oldu. Buna göre; ikinci dönem, 13 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecektir. Bu bilgi doğrultusunda okullar 16 Haziran 2023 Cuma günü tatile girecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading