Yandex Metrica

Zirvenin bir diğer kritik buluşması: Johnson ve Macron görüşmesi

Zirvenin bir diğer kritik buluşması: Johnson ve Macron görüşmesi

AUKUS krizinin ardından Avustralya, ABD ve İngiltere ile ilişkilerin gerildiği süreçte Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ile Roma'daki görüşmelerinde balıkçılık sorununu ele aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:13

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi takvimi dahilinde yaptıkları görüşmede, ülkelerinin arasında süren balıkçılık sorununu ele aldı.

İngiltere'de Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, Johnson, görüşmede, halihazırda İngiltere-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerini etkileyen en önemli konu olarak nitelediği Kuzey İrlanda Protokolü'nü gündeme getirdi.

Johnson, Katolik ayrılıkçılar ile İngiltere'yle Birlik yanlısı Protestanlar arasındaki savaşı sona erdiren Belfast Anlaşması'nı (Hayırlı Cuma) korumak için acilen çözüm üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğinin altını çizdi.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

'FRANSA'NIN SÖYLEMLERİNİ YUMUŞATMASINI UMUYORUZ'

Johnson ve Macron, görüşmede, ülkeleri arasında devam eden balıkçılık sorununu da ele aldı.  Boris Johnson, Macron'un "İngiltere'nin AB'den ayrıldığı için cezalandırılması gerektiği" yönündeki önerisi dahil, son günlerde Fransız hükümetinin ortaya koyduğu söyleme ilişkin derin endişesini yineledi.

Johnson, Fransız hükümetinin bu söylemi yumuşatması ve tehditlerini geri çekmesi yönündeki umudunu dile getirdi.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

GERİLİMİ DÜŞÜRECEK PRATİK ÖNLEMLER

Macron ve Johnson'ın görüşmesine ilişkin Elysee Sarayından yapılan açıklamada da iki liderin balıkçılık sorununda gerilimi düşürmek için gelecek günlerde "pratik önlemler" almaya karar verdiği belirtildi.

Fransa'nın daha önce açıkladığı misilleme önlemlerine ilişkin 2 Ekim'de bir değerlendirme yapılacağı belirtildi.

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading