Yandex Metrica

Yunan pilottan çarpıcı sözler: F-35'ler işe yaramayabilir, savaşı Kıbrıs'ta başlatalım

Yunanistan'ın ünlü F-16 pilotlarından Stefanos Karavidas, ülkesinin ABD'den satın alacağı F-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne karşı etkisiz kalma ihtimalinden bahsetti. "Türkler nihai savaşa hazırlanıyor" diyen Karavidas, gerilimin ağırlık noktasını Ege'den Doğu Akdeniz'e kaydırmak için ilk çatışmayı Kıbrıs'ta başlatmak gerektiğini söyledi. 

Dünya

07.05.2024, 02:18

Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin deneyimli pilotlarından Stefanos Karavidas, Türkiye'nin nihai savaşa hazırlandığını iddia ederek ülkesini buna karşı acil önlem almaya çağırdı.

Emekli pilot Karavidas, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 90'lı yıllarda yardım eden Yunan istihbaratçı Savvas Kalenderidis'in yönettiği InfoGnomon'da yayınlanan röportajında çarpıcı ifadeler kullandı. 

Türkiye'nin devasa bir silahlanma programı yürüttüğünü, bunun geniş çaplı savaş hazırlığı anlamına geldiğini söyleyen Karavidas, "Bu vizyonu durdurabilecek iki ülke, Yunanistan ve (Güney) Kıbrıs'tır. Ancak iki ülke de Türkiye'nin savunma sanayii vizyonuna karşı koyabilecek güce sahip değil" dedi. 

Stefanos Karavidas

Yunanistan'ın kendi kendine yetebilen bir silahlanma programına sahip olması gerektiğini dile getiren Karavidas, "Dostluk anlaşmalarındaki imzalara güvenerek Yunanlıları yanıltamayız. Mevcut gelişmelere sessiz kalamayız. 2028'den 2030'a kadar Ege'deki dengeler mutlak anlamda altüst olacak" itirafında bulundu. 

Üvey evlat muamelesi görüyor! Prens Harry ailesiyle barışmak istedi! İngiliz Kraliyet ailesi'nin tepkisi halkı kızdırdı! Üvey evlat muamelesi görüyor! Prens Harry ailesiyle barışmak istedi! İngiliz... Haberi Görüntüle

F-35'LER BİR İŞE YARAMAYABİLİR 

"Teknik bilgi-birikimime dayanarak söylüyorum ki, şu anda Türkiye'nin nicelik ve nitelik olarak askerî üstünlüğü devreye giriyor. Ne yazık ki bizim tarihsel düşmanımıza eşdeğer jeopolitik vizyonumuz yok" diyen Karavidas, şunları söyledi:

"F-16'larımızın Viper seviyesine yükseltilmesi ve 24 adet Rafale uçağı alımı niteliksel bir avantaj gibi görünüyor ancak mevcut aritmetik denklem, belirsizliklerden ötürü 10 yılın sonunda Türkiye'nin lehine dönecek. Çünkü Türkiye'de ağ merkezli harp kabiliyetli 270 F-16 uçağı bulunurken bizim elimizde ancak 201 adet uçak olacak. Bunların da 107 tanesi modern bir radara sahip durumda olacak." 

Stefanos Karavidas

"Elbette birileri şimdi F-35'leri hatırlatacaktır. Amerikan Hava Kuvvetleri envanterindeki F-35'lerin ancak yarısı operasyonel olarak kullanılabilir durumda. Türkiye'nin sayısal üstünlüğü bizim kalite üstünlüğümüzü gölgede bırakabiliyor. Çünkü sadece platformlar değil, silahlar da çok önemli. Türkler 1000 tane havadan havaya füze alıyor. Buna ek olarak başka tipte 400 füze daha var. Türkler aynı zamanda kızılötesi radyasyonu tarayan ve F-35'i tespit edebilen sistemlere de sahipler." 

Nijer'den sonra Çad: ABD askerleri ülkeden ayrılıyor Nijer'den sonra Çad: ABD askerleri ülkeden ayrılıyor Haberi Görüntüle

YUNAN F-35'İ F-16'LARLA ÇEVRİLİRSE 

"Türkiye denizde de ciddi ilerlemeler kaydetti. Ağ merkezli harp yeteneklerine sahip olmaları, Ege'de dost-düşman tanımlama sistemlerini de olumsuz etkiliyor. Düşünün, karşımızda birleşik bir hava savunma sistemi olacak.

Halihazırda zaten uçaklardan atılan uzun menzilli füzelere sahipler. Aynı zamanda genel maksat bombalarını uzun menzilli hassas silahlara dönüştürebiliyorlar. Bu sistemler Türk askerî sanayisi tarafından tasarlanıp üretiliyor. Bu füzeler Türk insansız hava araçlarında da kullanılıyor. 

Biz alacağımız F-35'lerle bu işi çözemeyiz. Neden? F-35'ler radarda görünmez kalabilmek için gövde içerisinde ancak 2 tane havadan havaya füze taşıyabiliyor. Bu F-35'lerin etrafı eğer 40 tane yeni F-16 ile çevrilmişse ve bu F-16'ların her birinde 6 füze ve kızılötesi sistemler var; kaybedeceğimiz platformlar büyük psikolojik tahribata yol açacak." 

Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu Afganistan'ı kana bulayan Blackwater Gazze'ye sızdırılmış! Gizli operasyon deşifre oldu Haberi Görüntüle

TÜRKLER SON ÇATIŞMAYA HAZIRLANIYOR 

"Ben ne felaket tellalıyım, ne komplo teorisyeniyim, ne de kötü senaryolar oluşturmaya çalışıyorum. Türkler, Malazgirt Savaşı'ndan bin yıl sonra, 2071'de dünyanın ilk 3 ülkesi arasına girmeyi hedefledikleri için son çatışmaya hazırlanıyorlar. 

(Güney) Kıbrıs'taki 150 bin Yunanlıyı korumak için onları güçlendirmeliyiz. Böyle yaparsak Türkiye'nin yumuşak karnı üzerinde etki yaratabiliriz ve Türkiye, Ege'deki kuvvetlerini geri çekmek ya da yeniden düzenlemek zorunda kalacak. Oyunu Kıbrıs'ta açmış olacağız. Kıbrıs, Yunanistan'ın yardımlarıyla donatılmalıdır." 

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya! New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik... Haberi Görüntüle

BATI ANADOLU'DA HAKİMİYET İÇİN...

"Biz bir savaş oyunu kurmuyoruz. Sadece Türklerin yazdığı senaryoya karşı çıkıyoruz. Bir şey yaparlarsa sert bir karşılık alacaklarını onlara anlatacak koşullar yaratmalıyız. 

Aynı zamanda Küçük Asya (Batı Anadolu) derinliklerinde hakimiyet için koşullar yaratmalıyız. Saldırgan bir güç elde etmemiz gerekiyor.

Yanımızda Belçika ya da Hollanda yok. Uluslararası hukuk polisi de yok. Meis için hiçbir Danimarkalı bizi kurtarmaya gelmeyecek. Yani yalnızız ve genel olarak baktığımızda, Akdeniz'de herkes donanımlı. Gezegenin en sıcak bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Bağımsız, kendine güvenen bir yapıda ve bir vizyona sahip olmalıyız."

Stefanos Karavidas'ın Youtube'daki Star97 kanalına verdiği röportaj Yunan istihbaratçı Savvas Kalendiris'in haber sitesinde yayınlandı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading