Yandex Metrica

AP'nin Rum vekili: Türkler Kıbrıs'ı almak istese her şey 24 saatte biter

Atina yönetiminin ABD ile ortaklaşa savaş gemisi üretme hedefiyle alay eden Güney Kıbrıslı Rum milletvekili Eleni Theoharous, "LCS gemileri bir savaş durumunda Kıbrıs'a ulaşabilecek mi? Maalesef Kıbrıs'ın işgal edilmesi sadece 24 saat meselesidir" dedi.

Dünya

11.05.2024, 13:01

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Amerikan LCS tipi (Littoral Combat Ships) savaş gemilerinden 7 tanesinin Yunan tersanelerinde üretilmesi için temasta bulunduğunu açıkladı. 

Yerli savunma sanayiini ortak üretim metoduyla canlandırmak için uğraş veren Atina yönetimi, 'kıyı savaş gemileri' ile Adana Denizi'nde Türkiye'ye karşı caydırıcılık oluşturmayı hedefliyor. Ancak sözkonusu hamleler Kıbrıs Rumları tarafından alaycı bir dille eleştiriliyor. 

Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs'ın Avrupa Parlamentosu üyesi Eleni Theoharous, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Rum Yönetimi'ne müdahalesi halinde her şeyin 24 saat içerisinde biteceğini belirterek şu kritik soruyu soruyor: "LCS gemileri bir savaş durumunda Kıbrıs'a ulaşabilecek mi?"

Image

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarındaki obüs, tank, top ve çok namlulu roketatar sayılarına ilişkin hazırlanmış afakî grafiğe sosyal medya hesabında yer veren Kıbrıslı AP milletvekili Theoharous, şunları yazdı:

"Maalesef Kıbrıs'ın işgal edilmesi sadece 24 saat meselesidir. Atina, Yunanlıların onurunu kurtarmak için birtakım 'zafer' misyonları gerçekleştirebilir ancak ada kaybedilecek!"

İşgalci İsrail ordusu BM'ye ait okulu vurdu: Saldırıda en az 20 Filistinli hayatını kaybetti! İşgalci İsrail ordusu BM'ye ait okulu vurdu: Saldırıda en az... Haberi Görüntüle

LİMASOL LİMANI'NDAN NEREYE KAÇACAĞIZ?

Bu mesaja cevap veren Kıbrıslı bir Rum, olası bir 'Türk işgali' durumunda Güney Kıbrıs halkının teknelere binerek kaçışacağını ancak İsviçre bankalarında yüklü miktarda parası bulunan Rumların buna gerek duymayacağını ifade etti. 

Bunun üzerine Eleni Theoharous, Rum Yönetimi'nin elinde insanları tahliye edecek gemilerin de olmadığından dem vurarak şunu yazdı: 

"Bizi Yunanistan'a götürecek hazırda gemi de yok. İnsanları alay ederek Limasol'daki limanlara yönlendirecekler. Nereye gideceğiz peki? Yunanistan, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda...

Geçtiğimiz günlerde Artsakh (Karabağ'da kurulmak istenen Ermeni terör devleti) trajedisini yaşadım. Koca bir ülke Türk insansız hava araçları ve füzelerine yenik düştü. Ermenistan tek uçak kaldıramadı. 1991 yılında değiliz artık..."

Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Haberi Görüntüle
Eylül 2023'te Azerbaycan ordusunun Hankendi merkezli Ermeni terör gruplarına SİHA'larla düzenlediği operasyondan görüntüler...

 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading