Yandex Metrica

Yüksek gerilim hattı! Norveç Denizi semalarında it dalaşı: İngilizler ve Ruslar kozlarını paylaştı

Yüksek gerilim hattı! Norveç Denizi semalarında it dalaşı: İngilizler ve Ruslar kozlarını paylaştı

Rusya'nın Norveç Denizi ve çevresinde uçurduğu casus uçağının tespit edilmesi üzerine İngiliz Hava Kuvvetleri hemen harekete geçti. İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde ise Rus uçağına yapılan müdahale yer aldı.

Dünya

23.01.2024, 20:49

İngilizlere ait RAF uçakları bir Rus casus uçağını engellemek için hemen alarma geçti. Bear-F olarak da bilinen Rus denizaltı savar uçağı Tu-142, Pazar günü Norveç Denizi ve İskoçya'nın kuzeyindeki Kuzey Atlantik Okyanusu üzerinde uçarken tespit edildi. 

Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Ukrayna'da kritik tasarı onaylandı: Ülkede sıkılaştırılmış seferberlik uygulanacak Haberi Görüntüle

NORVEÇ'DE TEYAKKUZA GEÇTİ

Putin'in casus uçağını gölgelemek için Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların yanı sıra Norveç'e ait F-35A'da hemen teyakkuza geçti. İngiliz yetkililer tarafından yapılan açıklamada Rus uçağının uluslararası hava sahasında uçtuğu ve İngiltere hava sahasına girmediğini söyledi.

İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! İHA saldırısından dolayı hava sahası kapatılmıştı: Irak'tan İran'a ilk adım! Haberi Görüntüle

PİLOT AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili konuşan bir İngiliz pilot, olayla ilgili, 'NATO meslektaşlarımızla yakın çalışma ilişkilerimizi gösterdik' değerlendirmesinde bulundu ve ekledi:

'Rus uçağının nerede ve ne yaptığından her zaman haberimiz vardı. Yöneticilerimizle sürekli temas halindeydik'

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading