Yandex Metrica

Vladimir Jirinovski'nin ölüm haberi saygı duruşuyla teyit edildi

Vladimir Jirinovski'nin ölüm haberi saygı duruşuyla teyit edildi

Rusya'da Yahudi asıllı aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski, koronavirüse bağlı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya

23.01.2024, 22:07

"Türkler Turan'ı kuracak" şeklindeki öngörüsü başta olmak üzere çeşitli açıklamalarıyla Türk halkının yakından tanıdığı Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski öldü. 

Jirinovski'nin öldüğüne ilişkin geçtiğimiz ay iddialar ortaya atılmış ancak bu haberler yalanlanmıştı. Rus siyasetçinin bu kez kesin biçimde hayatını kaybettiği, Rusya Parlamentosu Duma'daki saygı duruşuyla teyit edildi. 

Duma'daki oturumu yöneten Vyaçeslav Volodin'in Jirinovski'nin ölümünü duyurmasıyla milletvekilleri ayağa kalkarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Türkolog kimliğiyle de tanınan 75 yaşındaki Jirinovski, Rusya'da Liberal Demokrat Parti'nin genel başkanıydı. 

Yakalandığı koronavirüs nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görmekte olan Rus siyasetçi, son günlerde ağırlaşmış ve solunum cihazına bağlanmıştı. 

Jirinovski halkı aşı kampanyasına katılmaya teşvik için defalarca kovid aşısı yaptırmış, sonunda kendisi şubat ayı başında koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Ada'da bıçaklı öğrenci dehşeti: 3 ortaokul öğrencisi yaralandı: Okul tatil edildi Ada'da bıçaklı öğrenci dehşeti: 3 ortaokul öğrencisi yaralandı: Okul tatil... Haberi Görüntüle

O KONUŞMASIYLA HATIRLANACAK

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading