Yandex Metrica

Ukrayna "kirli bomba" iddialarını reddetti: 'Bunlar Rusya'nın hazırlığı'

Ukrayna "kirli bomba" iddialarını reddetti: 'Bunlar Rusya'nın hazırlığı'

Ukrayna Rusya'nın "kirli bomba" iddialarını reddetti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise suçlamaları yinelerken "kirli bomba iddialarına inanmayan NATO için "İnanmamak onlara kalmış" dedi. Ukraynalı eski bir istihbarat şefinin anlattığına göre Rusya Herson'da Ukrayna'nın yeni bir saldırısına hazırlanırken Zelenski ise "kirli bomba" iddialarının Rusya'nın hazırlığı olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Ukrayna dışişleri bakanı Dmytro Kuleba, Ukrayna'nın Kiev'in "kirli bomba" (radyoaktif içerikli bomba) kullanmayı planladığına dair iddiaları reddetti. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Rafael Graossi ile görüştüğünü söyleyen Kuleba, iddiaları çürütmeek için uzmanları ülkeye davet ettiğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Rezkinov ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ukrayna ordusu, her gün topraklarımızı Rus kirinden kurtarıyor. Kirli bomba fikri bize iğrenç geliyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun izleme misyonlarını Ukrayna’ya davet ediyoruz. Dünya, Rusya’nın nükleer şantajına cevap vermeli. Budapeşte Memorandumu’nun 4. paragrafına uyulmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Gazze'ye kısmi nefes borusu: Elon Musk sosyal medya hesabından duyurdu Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: ZAPORİJYA İLE TEHDİT EDEN KİMDİ?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy "kirli bomba" iddialarının Rusya'nın nükleer saldırıya hazırlandığının işareti olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

Bu savaşta akla gelebilecek tüm pisliklerin kaynağının kim olduğunu biliyorlar. Zaporijya Nükleer Santrali'nde radyasyon tehdidiyle şantaj yapanlar kimdi? Kakhovka Hes Barajı'nı ve ünitelerini patlatarak şantaj yapan Rus ordusuydu. Fosforlu bomba, yasaklı mayınlar ve yasaklı silahlar kullanan Rusya'dır. Ukrayna her zaman iyiliğin tarafındadır.

Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in üstünü çizdi Adidas'tan büyük ayıp! Ünlü marka İsrail'e boyun eğdi Bella Hadid'in... Haberi Görüntüle

RUSYA'YA İŞARET ETTİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun bugün birçok ülkeden mevkidaşını telefonla arayarak söz konusu iddiayı dile getirmesine de tepki gösteren Zelenski sözlerine şu şekilde devam etti:

Eğer biri Avrupa'da nükleer silah kullanıyorsa o da tek bir kişidir. Ve bu kişi az önce Sergey Şoygu'ya arama yapmasını emretti. Rusya eğer arayıp iddiaya göre Ukrayna'nın hazırlıklar yaptığını söylüyorsa bunun anlamı Rusların zaten bunları hazırladığıdır. Artık dünyanın mümkün olduğunca sert tepki vermesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü bizi ne kadar güçlü desteklerlerse, bu savaş ve muhtemel Rus tehditleri o kadar erken sona erecektir.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa seslendi Kamala Harris'e övgü yağdırdı ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa... Haberi Görüntüle

"SAHTE BAYRAK OPERASYONU"

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Ukrayna'yı "kirli bomba" kullanmakla suçlamıştı. Rusya Savunma Bakanı Shoigu'nun "kirli bomba" iddiasının üzerine ABD'li yetkililer "sahte bayrak operasyonu" olarak adlandırdıkları iddiaları reddetti. ABD'nin iddiaları reddetmesinin üzerine Pazartesi günü Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullandığına yönelik suçlamaları yineledi ve NATO için "Artık inanıp inanmamak onlara kalmış" dedi.

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim! Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey... Haberi Görüntüle

'RUSYA UKRAYNA'NIN SALDIRISINA HAZIRLANIYOR'

Bir Ukrayna istihbarat şefinin anlattığına göre Moskova, yeni Ukrayna saldırısından korumak için Herson'a yeni askeri birlikler getiriyor. Herson'daki Rus makamları, erkekleri şehrin bölgesel savunma birimlerine katılmaya davet ediyor. CNN'den Olga Voitovych ve Clare Sebastian'dan Kherson'da Rus tarafından kurulan bölgesel yönetim, şehirde kalan erkeklere bölgesel savunma birliklerine katılmaları için bir “fırsat” verdiğini duyurdu.

Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Haberi Görüntüle

PUTİN SIKIYÖNETİM İLAN ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta Herson ve Rusya tarafından ilhak edilen diğer üç bölgede sıkıyönetim ilan eden bir kararnameyi imzalamıştı. CNN'in aktardığına göre Rus tarafından atanan yönetim, sivillerin Herson'dan ayrılmasını emretti.

Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Denizin dibinde bulunan 'karanlık oksijen' bilim adamlarını heyecanlandırdı Haberi Görüntüle

KİRLİ BOMBA NEDİR?

Kirli bomba, "konvansiyonel patlayıcıların radyoaktif maddelerle kullanılması" anlamına geliyor. Rusya daha önce de Ukrayna'nın biyolojik silah gibi yasak silahlar kullanabileceğini iddia etmişti. O dönemde Batı, Moskova'nın bu tür silahlar kullanıp, Kiev'in üzerine atacağına dair endişelerini dile getirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading