Yandex Metrica

Sitede Ara

Üçüncü uçak gemisi gövde gösterisine hazır: Bir kıtaya tek başına hükmedecek güçte

Üçüncü uçak gemisi gövde gösterisine hazır: Bir kıtaya tek başına hükmedecek güçte

Çin donanmasının yeni gözdesi üçüncü uçak gemisi Fuijan için 4 ülke birleşti. Gemiyi alt edebilmek için ortak tatbikat düzenleyen Asya ülkeleri sert kayaya çarptığından habersiz. Çin bu sefer rakibi ABD'ye en sert cevabı vermeye hazırlanıyor.

Dünya

22.05.2024, 16:43

Güney Çin Denizi'nde söz sahibi olmak isteyen Pekin yönetimine izin vermeyen ABD, Asya ülkelerini arkasına alarak Tayland açıklarında askeri tatbikat düzenledi. Olası bir Çin saldırısına karşı bölge ülkelerine eğitim veren ABD, Güney Doğu Asya ve Güney Çin Denizi'ni dünyanın en tehlikeli bölgesi olarak nitelendiriyor.

Amerikan donanmasının Pekin'de gövde gösterisi yapmasının altında kalmak istemeyen Pekin yönetimi, savaş gemilerini Kamboçya limanlarına göndererek Filipin savaş gemilerini ve balıkçılarını taciz etti. Çin donanmasının yeni gözde uçak gemisi Type 003 Fuijan'ın da bölgeye gönderilerek gövde gösterisi yapması bekleniyor.

2035 yılına kadar 6 adet uçak gemisini Güney Çin Denizi'ne indireceğini açıklayan Pekin hükümeti, ABD tarafından köşeye sıkıştırılmak isteniyor. ABD'nin en büyük rakibi Çin'den gemi üretim hızında adeta fark yemesi, ABD'yi Asya ülkelerinden destek almaya mahrum etti.

2016 yılından itibaren aralıksız olarak Deniz Kuvvetleri Donanmasını güçlendiren Pekin yönetimi, Güney Çin Denizi'nde bölge ülkelerine sözünü geçirmeye oldukça kararlı. Bölgede ABD ile pasif-agresif çatışmalar içerisinde olan Çin hükümeti, ABD tehditlerine karşı donanmasının gücüne güç katıyor.

Milyar dolarlık keşif: Resmen petrol ülkesi oldu: Günde 120.000 varil üretim yapılacak Milyar dolarlık keşif: Resmen petrol ülkesi oldu: Günde 120.000 varil... Haberi Görüntüle

ÇİN DONANMASI GÖVDE GÖSTERİSİNE HAZIR

Güney Doğu Asya'da Çin'i hedef alarak düzenlenen çok uluslu askeri tatbikata, Pekin hükümetinin cevabı gecikmedi. Bölge ülkelerine ait gemi ve balıkçıları Tayland açıklarında taciz eden Çin, ABD'nin düzenlediği tatbikata karşılık olarak yeni gözde uçak gemisi Fuijan ile gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor.

Tatbikat için savaş gemilerini Kamboçya limanlarına demirleyen Pekin yönetimi, Rean Deniz Üssü'nde savaş gemilerini hazır hale getirerek ABD'den daha büyük bir tatbikat yapmaya kendini hazırlıyor. Çin Donanması'na ait Shandong ve Liaoning'de kullanılan kayakla atlama tarzı fırlatma yöntemi (EMALS) yerine, daha büyük ve daha ağır uçakları fırlatabilecek elektromanyetik mancınık sistemine sahip olan tek gemi ünvanını taşıyan Fuijan'ın bölgeye intikal etmesi bekleniyor.

Çin Donanması'na ait üçüncü uçak gemisi Fuijan

Generalden çarpıcı itiraflar: Birkaç yüz tank ve 20 bin askerle şok taarruz dönemi geride kaldı Generalden çarpıcı itiraflar: Birkaç yüz tank ve 20 bin askerle... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK RAKİBİ ABD'YE FARK ATTI

Çin Donanması, 2016 yılından itibaren aralıksız olarak donanmasını kuvvetlendirmeye devam ediyor. Donanmanın son gözdesi üçüncü uçak gemisi Fuijan, donanmanın envanterinde bulunan Shandong ve Liaoning uçak gemilerini üstün özellikleriyle geri plana atıyor.

Üçüncü uçak gemisi Fuijan'ın J-15 ve J-31 savaş uçaklarını taşıması beklenirken, Çin deniz filosunun gücüne güç kattığı, en büyük rakibi ABD'ye karşı güçlü bir koz olduğu ortada. 2035 yılına kadar 6 uçak gemisini Pasifik'e indirmeyi planlayan Çin, 350 savaş gemisiyle rakibi ABD'ye adeta fark atmış durumda.

ABD Deniz Kuvvetleri'nin istihbarat raporunda Çin tersanelerinin, Amerikan tersanelerinden 232 kat daha hızlı gemi inşa ettiği biliniyor. Güney Çin Denizi'nde hak iddia eden Pekin yönetimi, hakimiyetini kaybetmemek adına donanmasının gücüne güç katmaya devam edecek.

Habere Tepki Ver

7

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading