Yandex Metrica

Sitede Ara

Twitter'ı satın almak isteyen Elon Musk'a Zehir Hapı! Kararından vazgeçecek mi? Hissedarlar şirketi kaptırmak istemiyor

Twitter'ı satın almak isteyen Elon Musk'a Zehir Hapı! Kararından vazgeçecek mi? Hissedarlar şirketi kaptırmak istemiyor

Elon Musk'ın Twitter'ı tamamen satın alma hamlesinde ikinci perde açıldı. Hisselerini korumak isteyen şirket yatırımcılarının Elon Musk'a 'Zehir Hapı' stratejisi uygulanacağı iddia ediliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:08

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın almak istediğini açıklamış, bu açıklama dünya gündemine oturmuştu. 

Elon Musk, bu satın alım için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC)'e bildirim yaptı. Twitter'ın tamamı için hisse başı 54,2 dolarlık teklif yaptı. Söz konusu teklif, 41 milyar dolar rakamına denk geliyor.

Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır cayır yaktı Dehşet anları! Trump’ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini cayır... Haberi Görüntüle

ŞİRKETE BASKI YAPIYOR

Söz konusu satın alma teklifinin "en iyi" ve "son teklifi" olduğunu aktaran Musk, "Kabul edilmezse Twitter'ın hissedarı olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek." dedi.

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

YÖNETİM KURULU ZEHİR HAPI STRATEJİSİ UYGULAYACAK

Elon Musk'un platformu satın almaması için Twitter Yönetim Kurulu'nun zehir hapı stratejisi uygulayacağı söyleniyor.

Zehir hapı stratejisi, bir yatırımcının belirli bir sınırın üzerinde hisse alacağı zaman piyasayı hisselerle doldurması anlamına gelir. Piyasada dolan birçok hisse, bir kişinin satın almasını zorlaştırır. Ek olarak hisselerin tek tek olması da alıcı için de maliyetli olur.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'a yazdığı mektupta ise Twitter'dan hisse aldığından beri şirketin mevcut haliyle gelişmeyeceğini anladığını, Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Twitter'ı aktif şekilde kullanan Musk'ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Musk'ın güncel mal varlığının 260 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading