Yandex Metrica

Türk korkusundan ne yapacaklarını şaşırdılar: 18 savaş uçağı, 6 fırkateyn satın aldılar!

Türk korkusundan ne yapacaklarını şaşırdılar: 18 savaş uçağı, 6 fırkateyn satın aldılar!

Türk dron, SİHA, İHA'ları dünyaya yön vermeye devam ederken buna karşı koyamayacağını anlayan Yunan donanması, kendilerini Fransızların kollarına bıraktı. 18 Rafale çok yönlü savaş uçağı alan komşu ülke, ek olarak Belharra fırkateynini envanterine katarak Doğu Akdeniz'de söz sahibi olmak istiyor.

Dünya

27.05.2024, 15:27

Türkiye donanmasını BAYKAR, ASELSAN, TUSAŞ gibi firmalarıyla güçlendirip üzerine bir de dünyaya yön vermeye devam ederken, komşu ülkemiz Yunanistan'ın donanması oldukça geride. Son yıllarda Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol aramaları iki ülkeyi karşı karşıya getirip gerilimlere sebebiyet veriyor.

Yunanistan gerilimin devam ettiği süreçte Fransa'dan 18 Rafale çok rollü savaş uçağı satın almış, bunları kritik konumlara konuşlandırmıştı. Yunan donanmasının savunma kabiliyetlerini güçlendirecek, Belharra sınıfı üç yeni fırkateynin teslimatı ise planlı bir şekilde devam ediyor.

Exocet anti-yüzey füzeleri, Aster anti-hava füzeleri, RAM füzeleri ve anti-denizaltı torpidoları ile donatılacak Belharra fırkateyni, bunlara ek olarak helikopter, İHA ve en üst düzey radar teknolojisine sahip donanımlar ile donatılacak. Fransa'dan satın alınan gemiler ise 'Dijital fırkateynler' olarak tanımlanıyor.

Yunanistan'ın Salamis adasında bulunan Salamis Tersanelerinde inşası devam eden fırkateynlerin ikisi test amaçlı denize indirildi. Belharra fırkateynleri için ileri savunma teknolojisi ise Fransa'dan tedarik edilmekte.

Belharra sınıfı fırkateyn

ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş' tehdidi ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş'... Haberi Görüntüle

BELHARRA FIRKATEYNİ İÇİN BEŞ BLOK İNŞA EDİLDİ

Euronews mikrofonlarına konuşan Salamina Tersaneleri Başkanı Dr. George Koros, altı adede kadar fırkateyn için sözleşme imzaladıklarını, şu anda Fransa'ya ait Belharra sınıfı fırkateyni için beş blok inşa ettiklerini açıkladı. Fransız Naval Group ise Yunanistan donanmasına katkı sağlamak amacıyla teknoloji transferlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Belharra sınıfı fırkateynlerin Yunan donanması için yeni bir sayfa açacağını dile getiren Dr. Koros, Naval Group'tan aldıkları teknolojik bilgiler ile dünyanın önde gelen savunma gemisi üreticisi haline gelebileklerini dile getirdi. 2021 yılında 3 gemi için 3 milyar euroya anlaşan Yunanistan ve Fransa, ek olarak her iki ülkenin de olası bir saldırıya maruz kalması halinde karşılıklı destek verilmesini sağlayan savunma anlaşması da imzalandı.

Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl sonra bir ilk Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl... Haberi Görüntüle

TÜRK KORKUSUNDAN FRANSIZLARA SIĞINDILAR!

Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile uzun süredir yaşadığı gerilimden dolayı Fransa'dan 18 Rafale savaş uçağı satın almış, buna ek olarak 6 fırkateyn üretimini destekleyen anlaşmaya da 2021 yılında imza atmıştı. Yunan donanmasını Doğu Akdeniz'de güçlendireceği düşünülen Belharra sınıfı fırkateynlerin 2'si deniz testlerine başlamış, 1'inin ise tersanede çalışmaları devam etmekte.

Doğu Akdeniz'de doğalgaz arama hakları sebebiyle yıllardır devam eden gerilim, Yunanistan'ı 18 Rafale çok yönlü savaş uçağı almaya mecbur bırakmıştı. Bu süreçte gücüne güç katan Türk donanması, Yunanları tekrardan endişelendirdi ve 3 adet Fransız Belharra fırkateyni almaya itti.

Habere Tepki Ver

5

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading