Yandex Metrica

Sitede Ara

Tunus Parlamentosu uzaktan çalışmaya devam edecek

Tunus Parlamentosu uzaktan çalışmaya devam edecek

Tunus’un en büyük partisi Nahda Hareketi'nin temsilcisi Mahir Al-Madhyoub, Tunus Parlamentosu'nun uzaktan çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, dün gece Tunus resmi televizyonunda yaptığı açıklamada, Başbakan Hişam El-Meşişi'nin görevden aldığını ve meclisin yetkilerini dondurduğunu duyurmuştu.

Said’in açıklamasından sonra alınan kararlara ağır eleştiri yapılmış, Tunus Meclis Başkanı ve ülkedeki en büyük parti olan Nahda Hareketi'nin lideri Raşid El-Gannuşi, Said’in kararını ‘Anayasaya karşı bir darbe’ olarak kabul etmiştir.

İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu dünyayı teyakkuza geçirdi İran İsrail'e saldırdı: ABD gemisi Siyonistlere hayat verdi: İntikam operasyonu... Haberi Görüntüle

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Tunus Temsilciler Meclisi Ofisi günün ilk saatlerinde Meclis Başkanı El-Gannuşi başkanlığında Cumhurbaşkanı Said’in dün gece açıkladığı kararları görüşmek için bir toplantı yaptı.

Meclis binasının önünde gerçekleşen toplantıya birçok milletvekili internet üzerinden katıldı.

Nahda Hareketi'nin temsilcisi Mahir Al-Madhyoub basına verdiği demeçte, meclis ofisinin Tunus ordusunu, güvenlik güçlerini ve tüm silahlı kuvvetleri anayasanın ruhuna uymaya, anayasaya saygı duymaya ve anayasal kurumları koruyarak verdikleri yemine sadık kalmaya çağırdığını belirtti.

İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil Haberi Görüntüle

‘TUNUS PARLAMENTOSU UZAKTAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK’

‘Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kararlar toplantıda tartışıldı. Parlamento liderleri, bu kararları tamamen reddettiklerini ve şiddetle kınadıklarını, bunun ciddi bir anayasa ihlali olduğunu ifade ettiler’ ifadelerini kullanan Madhyoub, Tunus Parlamentosu'nun uzaktan çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra El-Gannuşi sabah saatlerinde Tunusluları darbeye son vermek için sokaklara çıkma çağrısında bulunmuş, ‘14 Ocak 2011'de olduğu gibi insanlar her şeyi normale döndürmek için sokaklara çıkmalı’ demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading