Yandex Metrica

Tarihin en ağlak Yunan bakanı, bu kez Avrupa'ya Türk balıkçıları şikayet etti

Türkiye hakkındaki şikayet ve endişelerini adeta sabah sporuna dönüştüren 'tarihin en ağlak bakanı' Nikos Dendias, bu kez Didim açıklarında avlanan Türk balıkçı teknelerini Avrupa'ya mektupla şikayet etti.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Türkiye hakkındaki serzenişlerini gündelik spor haline getiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, şikayet konularına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Birliği yönetimine mektup yazan Dendias, Türk balıkçı teknelerinin Yunan karasularında avlandığını iddia ederek bu konuda AB'nin yaptırım uygulamasını istedi. 

AB'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e gönderdiği mektupta Dendias, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 5 Ocak'ta Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk balıkçı teknesini taciz etmesi olayını tamamen çarpıtılmış biçimde sundu. 

Nikos Dendias ve Josep Borrell

Türk teknelerinin Oniki Ada grubundan Bulamaç Ada hinterlandında avlandığını ileri sürerek Yunan Sahil Güvenliğinin duruma müdahale etmek için sözkonusu bölgeye gittiğini belirten Dendias mektupta şu iddialarda bulundu:

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

DENİZ ÜRÜNLERİ ALIMINI YASAKLAYIN 

"Türkiye'nin eylemleri bölgede güvenliği tehlikeye atıyor. Türk balıkçı tekneleri Yunan balıkçılara karşı oldukça saldırgan bir tutum içinde. Aynı zamanda Türk yetkililer neredeyse her gün Yunanistan'a karşı tehditler savuruyor. 

Türkiye, revizyonist politikalarıyla uyumlu bir şekilde, Yunan egemenliğini tartışmalı hale getirmek için düzensiz balıkçılığı da koz olarak kullanıyor. Türkiye bu eylemlerinde ısrar ederse Avrupa Birliği, 'kayıtdışı balıkçılıkla mücadele' hükümlerini devreye sokmalı ve Türk balıkçılık ürünlerini Avrupa'da yasaklanmalıdır. 

AB'nin böyle bir tepkisi Ankara'ya güçlü bir mesaj olacaktır. Hem böylelikle Avrupa, neredeyse her gün tehditlerle boğuşmak zorunda olan AB üyesi Yunanistan'la dayanışmasını aktif olarak göstermiş olur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading