Yandex Metrica
Reklam Görseli

Taliban yeni hükümeti ne zaman kuracak? Kadın bakan detayına dikkat

Taliban yeni hükümeti ne zaman kuracak? Kadın bakan detayına dikkat

Taliban'ın Doha'daki sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, yeni hükümeti 2 gün içinde açıklayabileceklerini söylerken kadın bakana yer verilmeyeceğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Afganistan'da 20 yıl sonra yönetimi yeniden ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, yeni hükümeti 2 gün içinde açıklayabileceklerini söyledi.

BBC Peştu Servisi'ne konuşan Taliban'ın Katar'ın başkenti Doha'daki sözcüsü Stanikzai, "kapsayıcı" bir hükümet kuracaklarını belirtti.

Türkiye'nin öncülüğünde birleştiler: 5 Müslüman ülke daha İsrail'e ticareti durduruyor! Türkiye'nin öncülüğünde birleştiler: 5 Müslüman ülke daha İsrail'e ticareti durduruyor! Haberi Görüntüle

KADIN BAKAN OLMAYACAK

Stanikzai kadınların da yeni yönetimde olacaklarını ancak hükümette kadın bakan olmayacağını açıkladı.

Taliban sözcüsü, ABD'nin desteklediği eski hükümette görev yapan kadınlara da yeni yönetimde yer verilmeyeceğini söyledi.

Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var! Napolyon'un hatasını tekrarlamak için sabırsızlanıyor: Rus siyasetçiden Macron'a mesaj var! Haberi Görüntüle

KADIN HAKLARINA SAYGIDAN BAHSEDİLMİŞTİ

Taliban liderleri, daha önce yaptığı açıklamalarda Şeriat kurallarına uydukları takdirde kadın haklarına saygılı olacaklarını belirtmişlerdi.

Rusya'nın tesisleri İHA'ların hedefinde: Tüm petrolü imha etmek istiyorlar! Rusya'nın tesisleri İHA'ların hedefinde: Tüm petrolü imha etmek istiyorlar! Haberi Görüntüle

ABD'NİN İŞGAL SÜRECİ

29 Şubat 2020'de ABD yönetimi, Katar'ın başkenti Doha'da Taliban ile yaptığı anlaşma kapsamında 1 Mayıs 2021 itibarıyla tüm askerlerini Afganistan'dan çekmeyi taahhüt etmişti.

Ancak 20 Ocak 2021'de ABD Başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden, çekilmenin 1 Mayıs tarihine yetişmeyeceğini duyurmuş daha sonra ise 11 Eylül'ün yıl dönümüne kadar çekilmenin tamamlanacağını açıklamıştı.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne almış ve Batılı ülkeler tahliyelere başlamıştı.

Ancak 170 kişinin öldüğü terör saldırısı sonrası tahliyeler tamamlamamış, çok sayıda Batılı ülke vatandaşı veya bu ülkelere çalışan Afgan dışarı çıkamamıştı.

ABD, 30 Ağustos'ta güçlerinin Afganistan'dan tamamen çekmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading