Yandex Metrica

Son dakika: Milyarderleri bitirecek haber İsviçre'den geldi! 400 milyon değil 4 milyar açıkladılar

Son dakika: Milyarderleri bitirecek haber İsviçre'den geldi! 400 milyon değil 4 milyar açıkladılar

İsviçre'nin en büyük bankalarından biri olan ve açıklamalarıyla ekonomi piyasasına yön veren Credit Suisse, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansa sonuçlarını ve yeniden yapılanma stratejisini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:59

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse, 2022 yılının 3. çeyreği ile ilgili finansal sonuçları ve yeniden yapılanma stratejisini açıkladı. 

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Haberi Görüntüle

BEKLENTİYİ 10 KAT AŞTI 

Uzun yıllar skandallarla anılan ve zor durumda kalan Credit Suisse, yılın üçüncü çeyreğinde 400 milyon İsviçre frangı zarar beklentisini tam 10 kat aşarak 4,034 milyar İsviçre frangı zarar açıkladı. 

Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Haberi Görüntüle

FAALİYETLERDE STRATEJİK DEĞİŞİME GİDECEKLER 

Credit Suisse, zararın strateji incelemesi ile ertelenmiş vergi varlıklarında 3,7 milyar frank değer düşüklüğü yansıttığını belirtti. 

Yatırımcıların baskısı altında kalan banka, yatırım bankasındaki performansı ve kazançları olumsuz etkileyen dava masraflarını gidermek için faaliyetlerinde stratejik değişime gideceğini de belirtti. 

Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Rüşvet skandalı: Savunma Bakan Yardımcısı gözaltına alındı Haberi Görüntüle

ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARTMAYI PLANLIYOR 

Diğer yandan banka yıl sonuna kadar 2700 kişiyi işten çıkarmak ya da işgücünde yüzde 5 azaltıma gitme planları yapıyor. 

Bir zamanlar İsviçre'nin "güvenilirliğinin" simgesi olan bankanın itibarı, kara para aklama skandalı ve bununla gelen para cezaları ve skandallarla zedelenmişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading