Yandex Metrica

Sel felaketinin yaşandığı bölgede kahkaha ile gülen Laschet açıklama yaptı

Sel felaketinin yaşandığı bölgede kahkaha ile gülen Laschet açıklama yaptı

Almanya'nın muhafazakâr parti adayı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet geçen hafta selden etkilenen bir kasaba ziyaretinde güldüğü için özür diledi.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Federal seçimlerden iki ay önce seçimleri etkileyecek olan davranış anketlere de doğrudan etki etti.
Armin Laschet’in muhafazakâr bloğu çoğu birçok ankette Yeşiller Partisi’nin yaklaşık 10 puan önünde yer alırken geçen hafta sonu Almaya’nın Erftstadt bölgesinde, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier konuştuğu sırada bir şakaya gülerken kameralara yakalanması partisinin seçim performansında ibreyi tersine döndürdü.

Alman devlet televizyonu ZDF’ye verdiği demeçte Laschet, konu hakkında "Aptalcaydı, olmamalıydı ve pişmanım" diyerek ‘‘Üzgünüm, daha fazlasını söyleyemem." ifadesinde bulundu.

Laschet ayrıca açıklamalarında 26 Eylül seçim kampanyasını ekonomi ve iklim değişikliği gibi konulara kaydırmaya da kararlı olduğunu söyledi.

Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Yüzyılın görülmemiş doğa olayı: Dubai'de 'bulut tohumlarıyla' yapay yağmur yağdırıldı! Haberi Görüntüle

KÖTÜ BİR DAVRANIŞ

Pazar günü psikolojik ve politik araştırmalarda bulunan INSA anketi, Almanların yüzde 57'sinin Laschet'in en az 180 kişinin ölümüne neden olan felaketin yaşandığı bölgede gülmesini 'kötü bir davranış' olarak niteledi.
Laschet, ‘‘Zor bir haftada anketlerin dalgalanmasının anlaşılabilir’’ olduğunu kaydederken önümüzdeki birkaç hafta içinde tartışmaları şekillendireceğini de aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading