Yandex Metrica

Rusya masada 'ret' cevabı aldı: Ukrayna sınırında namlular ateşlenecek mi?

Rusya masada 'ret' cevabı aldı: Ukrayna sınırında namlular ateşlenecek mi?

Ukrayna krizini çözüme kavuşturmak üzere ABD-NATO ile Rus tarafı arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı. Gözler şimdi Rusya'nın 100 bini aşkın asker yığdığı cephe hattına çevrildi.

Dünya

23.01.2024, 18:38

Rusya ile NATO ve ABD arasında önce Brüksel ardından Viyana'da yapılan görüşmeler Ukrayna krizinin çözümüne beklenen katkıyı sağlamadı. Taraflar arasında saatler süren toplantılar zinciri bir çözüme varılamadan son buldu. 

Temaslara ilişkin açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ve NATO’nun Rusya’nın önem verdiği güvenlik konularına itiraz ettiklerini belirterek, "Yeni bir tur güvenlik görüşmesi yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü bu bir bakıma, görüş ayrılıkları nedeniyle görüşmelerin tıkandığı anlamına gelir" dedi.

Rusya'nın dikte ettiği "NATO eski Varşova Paktı ülkelerini bünyesine almaktan vazgeçsin" şartını Batılı ülkelerin kabul etmediğini hatırlatan Ryabkov, ABD ve müttefiklerinin Moskova tekliflerindeki anahtar konulara itiraz ettiğini belirtti. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

"FARKLI YÖNTEMLER DENENEBİLİR"

Rus büyükelçi Sergey Ryabkov

ABD ve NATO’nun, Rusya'nın taleplerini görmezden gelmesi halinde farklı 'önlemler ve yöntemler' deneyeceğine işaret eden Ryabkov, taraflar arasındaki görüşmelerin farklı kanallar üzerinden devam edeceğinin altını çizdi.

Ryabkov, "Askeri uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e (Ukrayna konusunda) sürekli çeşitli seçenekler sunuyor. Bu, zor bir konu ve kamuoyunda ön plana çıkartılmamalıdır çünkü bu bile durumun tırmanmasına yol açar. Diplomasiye bir şans verilmelidir" görüşünü dile getirdi.

Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Haberi Görüntüle

KÜBA İLE VENEZUELA SEÇENEĞİ MASADA

Rusya’nın Küba ve Venezuela’daki askeri varlığını artırma konusunu değerlendirip değerlendirmediğine yönelik bir soruyu da yanıtlayan Ryabkov, "Bunu teyit etmek veya ihtimal dışı bırakmak istemiyorum" dedi.

Görüşmelerin tıkanması sonrası gözler şimdi Ukrayna cephesine çevrildi. Rusya'nın 100 bini aşkın asker yığıp tatbikatlar yaptığı sınır hattında namluların her an ateşlenmesinden endişe ediliyor. Ukrayna'yı NATO'ya dahil etme planından vazgeçilmesini isteyen Vladimir Putin, ABD ve Avrupa ülkelerini bu kez yekpare bir şekilde karşısına almış görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading