Yandex Metrica

Rusya'dan Türkiye itirafı: Suriye’deki sorumluluğumuzu yerine getiremedik

Rusya'dan Türkiye itirafı: Suriye’deki sorumluluğumuzu yerine getiremedik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye meselesinde Türkiye ile yaptıkları anlaşmalarda yer alan yükümlülüklerin tamamını henüz yerine getiremediklerini itiraf etti.

Dünya

23.01.2024, 20:19

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2022 yılında Rusya’nın diplomatik faaliyetlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirirken flaş bir itirafa imza attı.

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

''TÜKİYE'NİN ENDİŞESİNİ ANLIYORUZ''

Suriye konusunda en önemli problemlerden birisinin İdlib meselesi olduğunu belirten Lavrov, İdlib’de teröristlerin varlıklarının kabul edilemeyeceğini öngören anlaşmaların uygulanması gerektiğini ifade ederken şunları kaydetti; ''Suriye’nin kuzeydoğusunda "Kürtler" olarak nitelendirdiği PKK/YPG terör örgütü ile Şam arasındaki ilişkilerin yoluna koyulması gerekiyor. Türk meslektaşlarımızın bu husustaki endişesini anlıyoruz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine... Haberi Görüntüle

ABD'NİN TAVRINI ELEŞTİRDİ

ABD’nin "Suriye’deki Kürtleri", ülkenin doğusunda yarı-devlet yapısı kurmaları ve Washintgon’un talimatlarını yerine getirmeleri için kullanmak istemesinin de Türk tarafında rahatsızlığa yol açtığını anlatan Lavrov, bir süre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kendisine YPG unsurlarının Türk sınırından uzaklaştırılmasını içeren 2019’da Rusya-Türkiye arasında kabul edilen Soçi mutabakatını hatırlattığını aktardı.

ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters kelepçeyle yerlerde sürüklendi ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters... Haberi Görüntüle

''HEPSİNİ YERİNE GETİREMEDİK''

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Benim iyi dostum Sayın Çavuşoğlu, Rusya’nın henüz (bu anlaşmayla ilgili maddelerin) hepsini yerine getirmediğini söyledi. Doğru. Bu zor bir mesele." ifadelerini kullandı.

ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak ABD, Nijer'i terk ediyor: Artık askeri varlık barındırmayacak Haberi Görüntüle

''ORTAK DEVRİYELER YAPILMALI''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İdlib konusunda mutabakat imzalandığını da hatırlatan Lavrov, İdlib bölgesinde "Türkiye’nin kendisi ile işbirliği yapan muhalifler ile teröristleri ayırması", M4 karayolunda Halep’e kadar ortak devriyeler yapılması gerektiğini söyledi. Lavrov, "Bunu da şimdilik yapamıyoruz. Üzerinde anlaşmaya vardığımız şeyleri yerine getirmeye devam etmeliyiz. Bunlar tamamen güncelliğini koruyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading