Yandex Metrica

Rusya'dan Kuzey Akım hamlesi: Kaza mı yoksa sabotaj mı olduğu ortaya çıkacak

Rusya'dan Kuzey Akım hamlesi: Kaza mı yoksa sabotaj mı olduğu ortaya çıkacak

Kuzey Akım 1 ve 2 hatlarında 2022'de meydana gelen patlamaların ardından Rusya tazminat hakkını kullanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Birichevsky ise hükümetin bağımız bir araştırma talep ettiğini belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Rusya'nın Kuzey Akım 1 ve 2 hatlarında meydana gelen patlamalardan dolayı tazminat talep etmesi muhtemel görülüyor. Tazminat iddiası bir Rus diplomat tarafından öne sürülüyor. 

Rusya Dışişleri Bakanı Dmitry Birichevski, ise haber ajanslarına şu şekilde konuştu:

Kuzey Akım hatlarında meydana gelen patlamalarda meydana gelen hasarın giderilmesi için gerekli talepleri göz ardı etmiyoruz.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor: Bakan Fidan ile görüşecek Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN BAĞIMSIZ ARAŞTIRMA TALEBİ

Brichevski, Kuzey Akım hatlarına yönelik Batılı devletlerin Rusya hedefindeki araştırmalarını kabul etmedikleirni, bağımsız bir araştırma talep ettiklerini söyledi ve şöyle konuştu:

Buna rağmen bizim isteğimiz Rusya'nın hedefte olmadığı bir araştırma ve bu konuda da ısrar ediyoruz.

İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim İngilizlerden dikkat çeken analiz: Avrupa sahasına Türkiye hakim Haberi Görüntüle

KAZA MI TERÖR EYLEMİ Mİ?

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ise geçtiğimiz günlerde benzer açıklamalar yapmış ve Danimarka Enerji Ajansı'nın Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesinin yürütücü firması Nord Stream 2 AG'yi hattın yanında bulunan bir nesnenin denizden çıkarılması sürecine katılmaya davet etmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirtmişti. Peskov, sözlerine şu şekilde devam etmişti:

Bunun ne tür bir nesne olduğunun, terör eylemiyle ilgili olup olmadığının tespit edilmesi, soruşturma çerçevesinde kritik öneme sahip. Soruşturma, tüm ilgili tarafların sürece katılımı açısından kapsayıcı ve şeffaf olmalıdır.

Baltık Denizi'nde bulunan ve Rusya ile Almanya'yı birbirine bağlayan Kuzey Akım 1 ve 2 hatlarında geçtiğimiz yıl patlama meydana gelmiş ve bu durum ciddi hasara neden olmuştu. Batılı ülkelerin yaptığı araştırma sonucunda da ise kesin olmasa da yaşananın sabotaj kaynaklı olduğu ifade edilmiş, NATO da bu iddiayı onaylamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading