Yandex Metrica

Rus uçağı düşürüldü, Ukrayna ordusu Dinyeper doğusuna geçti: İlk hedef Melitopol!

Rus işgaline karşı destansı bir mücadeleye imza atan Ukrayna ordusu, Herson'da Dinyeper nehri doğusuna geçerek Carlson'a bayrak dikti. Su-34 uçağıyla Ka-52 helikopterinin düşürüldüğü doğu cephesinde ise özellikle Bahmut merkezli çatışmalar sürüyor.

Dünya

23.01.2024, 20:08

Ukrayna halkı ve ordusu 24 Şubat'ta başlayan Rus işgaline karşı mücadeleyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay Rus ordusunu Herson'dan çekilmeye ve Dinyeper nehri doğusuna geçmeye zorlayan Ukrayna askerleri şimdi nehrin karşı kıyısına geçmeyi ve Carlson kasabasına bayrak dikmeyi başardı. Bu durum Kiev güçlerinin Kırım kuzeyinde Rusların hazırladığı mevzilere her gün biraz daha yaklaşmakta olduğunu gözler önüne serdi. 

İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi İran'ın İsrail'e saldırısı eli kulağında: ABD medyası tarih verdi Haberi Görüntüle

BAHMUT'TA KANLI ÇARPIŞMALAR

Ülkenin güneyinde durum bu şekildeyken doğuda ise haftalardır daha kanlı bir savaş süreci hüküm sürüyor. Ukrayna ordusunun yeniden ele geçirdiği Liman kentinin güneyinde bulunan Bahmut kasabası iki tarafın çarpışmasına sahne oluyor. Günlük olarak Rus ve Ukrayna ordusundan en az 50'şer askerin öldüğü sanılan bu cephede Ruslar tüm taarruz çabalarına rağmen kayda değer bir ilerlemeye imza atamadı. 

Bölgeden yansıyan görüntüler son 24 saatte bir Rus Su-34 savaş uçağıyla bir adet Ka-52 helikopterinin Ukrayna ordusu tarafından düşürüldüğünü, daha önce ise arazideki Rus askerlerinin top atışlarıyla açık arazide kolayca hedef alındığını gözler önüne serdi. Kiev'den Bahmut'a ek sevkiyat devam ediyor. 

Rus Su-34 savaş uçağı Bahmut'ta düşürüldü. Rusya'nın son 9 ayda 280'den fazla savaş uçağı kaybettiği sanılıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mihail Podolyak, Rusların stratejik bir önemi olmayan Bahmut'ta büyük kayıplar verdiğini belirterek "Savaşın gidişatı açısından hiçbir önemi olmayan yer için Kremlin binlerce askeri seferber etti. Bu tutsaklar ve paralı askerler burada ölüyor. Hâlâ biz bir şeyler yapabiliriz demek için ölüyorlar. Evet, siz bir şey yapabilirsiniz: Bahmut'u unutun" diye yazdı. 

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

İLK HEDEF MELİTOPOL

Bu arada Ukrayna ordusu, Herson'un kurtuluşu sonrası ikinci hedefini belirledi. Nükleer santralin de bulunduğu Zaporijya kentinin güneyindeki Melitopol kenti Kiev'in yeni sıçrama tahtası olacak. Ukraynalı Tümgenerall Serhiv Savchenko, "Ordumuz Melitopol'ü kurtardıktan sonra Kırım'ı da kurtarmak için harekete geçecek" şeklinde mesaj paylaştı. 

Rus füzeleri ise sık sık Ukrayna elektrik altyapısını vurmaya devam ediyor. Trafoların tahrip edilmesi nedeniyle ülkenin yarıdan fazlası elektrik kesintisi ve ısınma sorunlarıyla boğuşuyor. 

Ukrayna doğusundaki Bahmut yakınlarında Rus tankı mayına çarptı. O anlar sözkonusu aracın hemen arkasındaki araçtan böyle görüntülendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading