Yandex Metrica

Sitede Ara

Rus generalleri ABD öldürttü! Ukrayna'ya anlık istihbarat sağlıyorlar

Rus generalleri ABD öldürttü! Ukrayna'ya anlık istihbarat sağlıyorlar

Ukrayna ordusu şimdiye dek en az 12 Rus generali öldürmeyi başardı. Bunda ABD kurumlarınca Kiev'e tahsis edilmiş anlık istihbarat paylaşımının büyük rolü var.

Dünya

15.03.2024, 16:17

24 Şubat'ta başlayan işgal Rus ordusunda 20 bini aşkın kayıpla sonuçlandı. İki ayı aşkın sürede Kremlin'in tam hakimiyet sağladığı tek şehir, Ukrayna güneyindeki Herson kenti oldu. Rus ordusu bombardıman nedeniyle tamamen yıkılmış durumdaki Mariupol'de bile tam anlamıyla hakimiyet sağlayamazken, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'un birkaç gün önce doğudaki İzyum cephesinde yaralanması Moskova'ya yeni bir şok daha yaşattı. Ukrayna askerleri Gerasimov'u öldürmeyi başaramadı ama şimdiye dek yaptıkları operasyonlarla 12 generalin ölümüne yol açtı. (Kiev'e yakın bazı kaynaklar bu sayının 24 olduğunu iddia ediyor.)

Şimdiye dek ölümü teyit edilen generaller Rus ordusu için büyük bir yıkım oldu. Rus generalleri hedefleme konusunda doğruluk düzeyi çok yüksek istihbarat bilgisiyle hareket eden Kiev, ABD kurumlarıyla eşgüdüm halinde çalışıyor. Rus generalleri öldürmeleri için Ukrayna'ya istihbarat bilgisinin ABD tarafından verildiğine kesin gözüyle bakılıyor. Buna ilişkin çarpıcı bir haber Amerikan New York Times gazetesinde yayınlandı. 

Adı açıklanmayan üst düzey bir yetkiliye göre, Rus generallerin cephe hattında tam olarak nerede bulunduklarına ilişkin istihbarat bilgisi Ukrayna ordusuna ABD tarafından verildi. Gazeteye konuşan kaynak, Joe Biden yönetiminin Kiev'e 'gerçek zamanlı istihbarat' paylaşımıyla önemli bir olanak sağladığını söylüyor. 

İddiaya göre ABD'den gelen yüksek düzeyde doğruluk derecesine sahip istihbarat bilgisini Ukrayna kendi bilgileriyle bütünleştiriyor ve sonrasında Rus ordusuna yönelik nokta operasyonlar gerçekleştiriyor. 

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE: RUS TOPRAKLARINA SALDIRI MEŞRÛ

Başka bir Amerikan gazetesi Wall Street Journal'a göre ise Ukrayna topraklarındaki Rus hedeflerine yönelik istihbarat desteği sağlayan ABD, aynı şeyi Rus topraklarında yapmaktan kaçınıyor. Yani Washington, Ukrayna ordusunun Rus topraklarının derinliklerinde bir harekât ya da bombardıman icra etmesine şimdilik soğuk bakıyor. Ancak İngiltere bu konuda ABD'den farklı düşünüyor. İngiliz makamları, Ukrayna'nın Rus topraklarına saldırmalarını tamamıyla 'meşrû' kabul ediyor ve Londra'nın Kiev'e sağladığı olanaklarla bu saldırıların yapılmasında 'bir sorun olmadığını' söylüyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading