Yandex Metrica

Rotterdam yanıyor! Hollanda Başbakanı'ndan eylemcilere sert çıkış: 'Gerizekalılar'

Rotterdam yanıyor! Hollanda Başbakanı'ndan eylemcilere sert çıkış: 'Gerizekalılar'

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı olan Mark Rutte, koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlere karşı üç gündür devam eden eylemlerde polise saldıran göstericiler için 'gerizekalılar' ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 18:20

Hollanda Başbakanı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cuma akşamı Rotterdam şehrinde başlayan ve ülkenin geneline yayılan Kovid-19 ve aşı protestoları için 'Protesto görüntüsü altında düpedüz şiddet uygulandığını' iddia ederken polisle çatışan göstericiler için 'gerizekalılar' kelimesini kullandı. 

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu Haberi Görüntüle

BUNLARIN PROTESTO İLE ALAKASI YOK 

Protestocuların polis, itfaiye ve ambulanslara saldırdığını ifade eden Rutte, göstericilerin protesto ile alakası olmadığını vurguladı. 

Kovid-19 kaynaklı belirsizliklerin toplumda huzursuzluk yarattığını kabul eden Rutte, 'Fakat hiçbir zaman bu gerizekalıların sadece mutsuz oldukları için bizi koruyan insanlara karşı düpedüz şiddet kullanmalarını kabul etmiyorum.' ifadelerine yer verdi. 

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

ROTTERDAM'DA BAŞLAYAN EYLEMLER BÜTÜN ÜLKEYE YAYILDI 

Rotterdam kentine cuma akşamı başlayan protestolar ülkenin birçok kentine yayıldı. 

Göstericiler polise havai fişekle saldırırken, dükkanları yağmaladı ve polis araçlarını ateşe verdi. 

Güvenlik güçlerinin TOMA'yla müdahale ettiği eylemlerde Rotterdam'da 51, Lahey'de 19, Urk'da 8, Roermond ve Stein'de 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. 

Ayrıca polis eylemcilere köpekler ve atlı polislerle de müdahale etti.

Ocak ayında salgın nedeniyle tam kapanmaya karşı yapılan gösterilerde de  500’den fazla kişi gözaltına alınmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading