Yandex Metrica

Protestoların bedeli ağır oldu: 2 kişi daha idam edildi

Protestoların bedeli ağır oldu: 2 kişi daha idam edildi

İran'daki gösterilerde Besic mensubu bir güvenlik görevlisini öldürmekle suçlanan iki kişinin idam cezası infaz edildi. Gösterilere katıldığı için idam edilenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İran'da Mahsa Emini'nin gözaltında hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara katılan ve bir güvenlik görevlisini öldürmekle suçlanan iki kişi idam edildi. 

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Elborz eyaletinin Kerec kentindeki gösterilere katılan ve Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic milis gücü üyesi Seyid Rahullah Acemiyan'ı öldürmekle suçlanan Muhammed Mehdi Keremi ve Seyid Muhammed Hüseyni’nin idam cezası infaz edildi. Böylece, İran'daki protestolara katılan ve "yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak", "devlete savaş açmak" gibi suçlarla yargılanıp idam edilenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

BESİC MENSUBU BIÇAKLANDI

3 Kasım'da rejim karşıtı protestolar sırasında güvenlik güçlerine yönelik saldırı olmuş ve Besic mensubu bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay ile ilgili 16 kişi yargılanırken sanıklardan 5'i “güvenlik görevlilerine saldırıda bulunmak ve kamu düzenini bozmak suretiyle yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak” suçundan idama mahkum edilmişti.

İdam cezası verilen 3 kişi hakkında karar, dosyadaki eksikler dolayısıyla bozulmuş ve yeniden yargılamanın yolu açılmıştı. Davada yargılanan 11 sanık ise uzun süreli hapis cezasına mahkum edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading