Yandex Metrica

Portekiz'de yarın erken seçim için sandık başına gidilecek

Portekiz'de yarın erken seçim için sandık başına gidilecek

Portekiz’de halk, parlamentonun feshedilmesinden iki ay sonra erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek.

Dünya

23.01.2024, 18:43

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Portekiz’de Başbakan Antonio Costa’nın meclise sunduğu 2022 yılı bütçe önerisinin reddedilmesi sonucu yaşanan siyasi krizden dolayı erken seçim kararı alınmıştı.

Ülkede bulunan yaklaşık 10 milyon 800 bin seçmen, parlamentodaki 230 milletvekilinin belirleneceği seçimler için yarın TSİ 11.00’de sandık başında gidecek. TSİ 22.00’de ise oy verme işlemi sona erecek.

Bir İsrailli bakan daha trafik kazası geçirdi: Eğitim Bakanı Haim Biton'un aracı Kudüs'te takla attı Bir İsrailli bakan daha trafik kazası geçirdi: Eğitim Bakanı Haim... Haberi Görüntüle

KARANTİNADA OLANLAR OY VERMEK İÇİN EVDEN ÇIKABİLECEK

Hükümet, koronvirüsten dolayı karantinada olan yaklaşık 1 milyon seçmenin de oy vermek için belirli saatler arasında evden çıkabileceğini belirtti. Yetkililer, karantinadaki vatandaşlara TSİ 21.00 ile 22.00 saatleri arasında oy kullanabileceklerini ifade ederek, toplu taşıma kullanmamaları çağrısı yaptı.

ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor ABD'ye altın vuruş! Ülkeler teker teker rezervlerini çekiyor Haberi Görüntüle

KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMASI BEKLENİYOR

Portekiz’de bir partinin tek başına hükümet kurulması için 230 milletvekilinin bulunduğu mecliste salt çoğunluk olan 116 sandalyeye ulaşmak gerekiyor. Fakat yapılan anket sonuçlarına göre, seçimlere katılan hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olma ihtimali bulunmuyor.

Başbakan Costa’nın partisi olan Sosyalist Parti (PS) anketlerde yaklaşık yüzde 36 oy oranına ulaşarak başı çekerken, sağcı Sosyal Demokrat Parti ise anketlerde yüzde 33 oy alarak ikinci sırada bulunuyor.

Ülkedeki siyasi otoriteler bu iki partiden birinin önderliğinde koalisyon hükümeti kurulmasını bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading