Yandex Metrica

Papa Franciscus, kürtajın cinayet olduğunu söyledi

Papa Franciscus, kürtajın cinayet olduğunu söyledi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Macaristan gezisinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kürtajın cinayet olduğunu dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:59

Papa, Macaristan'ın başkenti Budapeşte ile Slovakya'yı içerisine alan dış gezisinden döndüğü sırada seyahatini takip eden gazetecilere açıklama yaptı.

Ruhani lider, kürtajın sorundan çok daha fazlası olduğunu ve burada meselenin insan yaşamını ilgilendirdiğini belirterek, “Kürtaj bir cinayettir. Kürtaj yapan öldürür. İnsan hayatına saygı duyulmalı, bu çok açık. Bir sorunu çözmek için insan öldürmek doğru mudur? Bir insanı öldürmek için kiralık katil tutmak doğru mudur?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

EŞCİNSEL EVLİLİKLER HAKKINDA KONUŞTU

Eşcinsel evliliklerle hakkında da konuşan Papa, bir erkek ve bir kadın arasındaki evliliğin kutsal olduğunu ve kilisenin bu kutsallığı değiştirme yetkisi bulunmadığını belirtti.

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

AŞI KARŞITLIĞINA DA DEĞİNDİ

Papa Franciscus, koronavirüs aşı karşıtlığına değinerek, “Kardinaller arasında da aşı karşıtı olanlar var. Bunlardan bir tanesi zavallı, Kovid-19'dan hastaneye kaldırıldı.” dedi.

Vatikan içinde hemen hemen herkesin aşı yaptırdığını, aşı yaptırmayan küçük bir grubun kaldığını, onlara da nasıl yardım edilebileceği üstünde çalışıldığını dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading