Yandex Metrica

Müslümanları hedef aldılar! Dünya'ya yayılırsa büyük tehlike

Müslümanları hedef aldılar! Dünya'ya yayılırsa büyük tehlike

Hindistan'da Müslüman düşmanlığı her geçen tırmanıyor. Hindu çetelerin fonladığı şarkıcılardan büyük provokasyona ile Müslümanları hedef gösteriyor. Uzmanlar, bu tür parçaların Hindistan genelinde popüler hale gelmesinden endişe ediyor.

Dünya

23.01.2024, 19:21

Müslüman düşmanlığının tırmandığı dönemde piyasaya sürülen müziklerin şiddeti körüklemeye devam etmesinden endişe duyuluyor. Şarkılardan birinin sahibi olan Rana, "Müslümanlara mesaj var" dedi.

Müslümanlara yönelik baskının arttığı Güney Asya ülkesindeki nefret söylemi, şarkı sözlerine taşındı.

Hindu çete liderlerinin fonladığı iddia edilen Upendra Rana gibi şarkıcılar, müziklerinin paylaşıldığını ve Hindistan'daki aşırı sağcı Hindular tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

"HİNDULARI ENDİŞELENDİRİYORLAR, HİNDULAR İHANETE UĞRADIĞINI HİSSEDİYOR"

Müslümanların hedef alındığı şarkı sözlerinde, "Hindistan Hindular için, Müslümanlar Pakistan'a gidin", "Hinduları endişelendiriyorlar, Hindular ihanete uğradığını hissediyor" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Şarkıcı Rana, tepkilerin odağına oturan sözlere ilişkin, "Müslümanlara mesaj var. Yollarını düzeltmeliler ve Hindulara sataşmamalılar." dedi.

Konuyla ilgili uzmanlar, bu tür parçaların, Hindistan genelinde popüler hale gelmesinden endişe ediyor. Yazar ve akademisyen Brahma Prakash, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, müziklerin henüz ana akım haline gelmediğini söyledi.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN’DA HIZLICA YAYILIYOR

Bununla birlikte Prakash, "Ama çok hızlı yayılıyorlar. Başlıca şarkılardan biri olması sadece zaman meselesi." diye konuştu.

Tepkilerin odağındaki müziklerin Hindistan'da Müslümanlara karşı şiddet olaylarının tırmandığı bir dönemde piyasaya sürülmesi dikkat çekiyor.

Hindistan’ın 1,4 milyar nüfusunun yaklaşık yüzde 14’ü Müslümanlardan oluşuyor.

Hindu milliyetçisi çeteler, Müslümanların yaşadığı bölgelerde sıklıkla ve yüksek sesle Müslüman karşıtı şarkılar çalarken görüntülenmişti. Upendra Rana isimli şarkıcı "Müslümanlara karşı silahlanın ve yaşam hakkı tanımayın" çağrısı yapan Hindu elebaşının karşısında şarkı söylüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading