Yandex Metrica

Moskova'yı vuracaklar! Ukrayna kamikaze İHA'ları yönünü şaşırdı, başkent yakınına düştü

Kamikaze dron haline getirdikleri Tu-141 tipi Sovyet hava aracıyla 2022 yılı sonunda sınırdan 600 kilometre derinlikte bombardıman gerçekleştiren Ukrayna ordusu şimdi de Moskova'nın 'dibini' vurdu.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Ukrayna ordusunca ateşlenen kamikaze dronlar Rusya için kabus haline gelmeye başladı. Geçtiğimiz aralık ayında Ukrayna-Rusya sınırına 600 kilometre uzaktaki hava üslerinin vurulmasının ardından bu kez sınıra 430 kilometre mesafedeki Tula bölgesi vuruldu. 

Moskova'nın sadece 170 kilometre güneyinde bulunan Tula oblastındaki Kereyevsk şehrine düşen bombalar en az 8 ev ve bir apartmanda ciddi hasar oluşturdu. 

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna merkezli kamikaze İHA saldırısına uğradıklarını kabul etti. Yapılan açıklamada, "Kiev rejimi Tu-141 Strij tipi İHA ile vurma göreviyle bir saldırı gerçekleştirmeye çalıştı" denildi. 

Tula bölgesine yerleştirilen, S-300 ve Pantsir-S1 hava savunma füze sistemleri ve Rus hava savunma sisteminin ve Pole-21 elektronik harp sistemlerinin bu yönde güvenilir koruma sağladığına dikkat çekilen açıklamada, özellikle Pole-21 elektronik harp sisteminin Ukrayna'ya ait silahlı insansız hava aracının navigasyon sistemini devre dışı bıraktığı belirtildi.

Açıklamada, "Yönünü kaybeden İHA, Tula bölgesine bağlı Kireyevsk'e düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı uzmanları ve kolluk kuvvetleri olay mahallinde çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

Elektronik harp sistemiyle hasara uğratılan Ukrayna kamikaze İHA'larının 'yönünü kaybettiği' iddiası, akıllara "Hedef Moskova mıydı?" sorusunu getirdi. 

Tupolev Tu-141 Strij tipi insansız hava aracı, 6 bin metre yükseklikte uçabiliyor, saatte 1110 kilometre hız yapabiliyor ve 1000 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Sovyet yapımı Tu-141 tipi hava araçlarını patlayıcı yükleyerek kamikaze drona dönüştüren Ukrayna güçleri, 1000 kilometre menzilde saldırı kabiliyeti elde etmişti.

Tu-141 tipi hava aracı

Bu uçar bombalarla 2022 Aralık ayında önemli saldırılar gerçekleştirildi. Rusya'nın derinliklerine yönelik bombardımanın ilk halkası 5-6 Aralık'ta, sonraki ise 26 Aralık'ta meydana geldi. İlk saldırıda Tu-141'ler sınırdan 600 kilometre içerideki Dyagilevo ve Engels hava üslerini vurmayı başardı. 26 Aralık'ta ise Saratov kenti yakınlarındaki hava üssü tahrip edildi. 

Başkent Moskova'nın hedef haline geldiğini gören Rus güvenlik birimleri ocak ayından itibaren şehrin çeşitli noktalarına hava savunma sistemleri yerleştirdi. Kentin orta yerindeki binaların çatılarında konuşlandırılan Pantsir, S-300 ve S-400'ler uzun süre gündemdeki yerini korudu.

Rusya'nın kalbi Moskova'nın Ukrayna güçlerince vurulması halinde savaşın bambaşka bir yöne evrilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading