Yandex Metrica
SON DAKİKA
Şehrin orta yerinde bina çatısına Pantsir koydular: Patrik 'dünya yok olur' dedi

Şehrin orta yerinde bina çatısına Pantsir koydular: Patrik 'dünya yok olur' dedi

Rusya-Ukrayna savaşının en tuhaf görüntülerinden biri Moskova'dan geldi. Rus yetkililer şehrin orta yerinde binaların çatısına Pantsir hava savunma sistemi yerleştirmeye başladı. Patrik Kirill ise 'devletin yıkılması halinde tüm dünyayı yok etmekle' tehdit etti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Ukrayna ordusunun giderek gelişen kamikaze İHA ve seyir füzesi kapasitesi Rusya'yı tedirgin etmeye başladı. Sınır hattına yakın konumdaki Belgorod, Kursk ve Voronej gibi Rus kentlerine yapılan saldırılar geçtiğimiz ay Dyagilevo, Engels ve Saratov üslerine yönelik bombalı taarruzlarla bambaşka bir boyut kazandı. 

Rusya-Ukrayna sınırına 600 kilometre mesafedeki Dyagilevo'ya yönelik kamikaze İHA bombardımanı, sınıra daha yakın konumdaki Moskova'ya alarm zilleri çaldırdı. Dış sınırları S-400 ve S-300 hava savunma sistemleriyle yoğun biçimde korunmakta olan Rusya başkentinden enteresan bir görüntü yayınlandı. 

Servis edilen kayıtlara göre Rus ordusu, Moskova'nın orta yerinde bina çatılarına hava savunma sistemi Pantsir-S1 yerleştirmeye başladı. Alçak ve orta irtifa hava savunma sistemi olan Pantsir'lerin olası kamikaze İHA ya da seyir füzeli saldırıları engellemesi hedefleniyor. 

Aylardır başta Kiev olmak üzere Ukrayna kentlerinde sivil binaları ve altyapıyı ağır biçimde tahrip eden Rusya şimdi kendi başkentine bir saldırı olabileceği endişesi taşıyor. Moskova'da hava savunma sisteminin bir binanın çatısına yerleştirilmesi savaş esnasında nadir rastlanan bir görüntü olarak kayıtlara geçti. 

Pantsir hava savunma sisteminin Rusya Savunma Bakanlığı binası üzerine de yerleştirildiği görüldü. 

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

PATRİK: RUSYA'YI YIKMAK DÜNYANIN SONU OLUR

110 bini aşkın asker kaybettiği savaşı kaybetme endişesini artık daha sık yaşar hale gelen Rusya'dan 'dünyayı yok etme' tehditleri de sıklaştı. Şimdiye dek genellikle Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'den gelen tehditlerde bayrağı bu kez Rus Ortodoks Kilisesi Başkanı Kirill devraldı. 

Patrik Kirill

Dini tatil günündeki Epifani ayini sırasında Kirill şunları söyledi: 

"Bugün dünyaya, ülkemize ve tüm insanlığa yönelik büyük tehditler var. Rusya'yı yenme arzusu çok tehlikeli biçimler aldı. Tanrı'ya delilerin aklını başlarına getirmesi ve Rusya'yı yok etme arzusunun dünyanın sonu anlamına geleceğini anlamalarına yardım etmesi için dua ediyoruz. Rusya'nın güçlü silahları ve her zaman kazanma arzusu olan insanları var. Tanrı Rus topraklarını terk etmeyecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading