Yandex Metrica

Mercedes'e büyük darbe! Yıllardır yanlış raporlar sunuyorlarmış

Mercedes'e büyük darbe! Yıllardır yanlış raporlar sunuyorlarmış

Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC), dünya devi otomobil üreticisi Mercedes ve Güney Kore birimine dizel otomobillerin gaz emisyonlarına ilişkin yanıltıcı reklam nedeniyle 17 milyon dolar para cezası kesti.

Dünya

12.02.2024, 23:05

Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) tarafından yapılan açıklamada, Mercedes'in araçlarına illegal yazılımlar yüklemek suretiyle emisyon azaltma cihazlarıyla oynadığını ve bunların normal sürüş koşullarında sertifika testlerine göre daha düşük seviyelerde performans göstermesini sağladığını ifade etti. 

KFTC tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 modelde bu yazılımların kurulu olduğu belirtildi. 

Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya kucak açtı Adana'dan Kiev'e Patriot füzesi: İsrail'e sırtını çeviren Avrupa ülkesi Ukrayna'ya... Haberi Görüntüle

'ALDATICI REKLAMLAR KULLANIYORLAR'

Açıklamada, "Dizelgate skandalından sonra bile emisyon azaltma performansı hakkında yanlış ve aldatıcı reklamlarla tüketicilerin rasyonel satın alma seçimlerini engellediği için ülkenin bir numaralı ithal otomobil satış operatörüne yaptırım uygulamak anlamlıdır." ifadeleri kullanıldı. 

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

MERCEDES KULLANICISINI YANILTTI

Mercedes'in Ağustos 2013 ila Aralık 2016 yılları arasında Euro 6 emisyon standartlarını karşılama konusunda yanıltıcı bilgi verdiğine de dikkat çekildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading