Yandex Metrica

Maymun çiçeğinde korkulan oldu! İlk ölüm...

Maymun çiçeğinde korkulan oldu! İlk ölüm...

Yavaş yavaş dünyaya yayılan maymun çiçeği virüsü Avrupa'da ilk kez bir ölüm vakasına neden oldu. 

Dünya

23.01.2024, 19:36

Avrupa'oda maymun çiçeği salgını kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği ülke İspanya oldu. İspanya Sağlık Bakanlığı haberi doğrularken ölen kişi hakkında ayrıntı vermekten kaçındı.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

120 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Sky News'te yer alan habere göre; İspanya'dan önce Brezilya da Afrika kıtası dışında ilk maymun çiçeği kaynaklı ölümü bildirmişti. İspanya Sağlık Bakanlığı son raporunda ülkede 4 bin 298 vakanın doğrulandığını söyledi. Bakanlık 3 bin 750 hastadan 120'sinin hastaneye kaldırıldığını ve daha fazla ayrıntı vermeden birinin öldüğünü söyledi.

ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz Haberi Görüntüle

41 YAŞINDA BİR BREZİLYALI 

Brezilyalı kurban, ülkenin sağlık bakanlığına göre, aynı zamanda lenfoma ve zayıflamış bir bağışıklık sistemi hastası olan 41 yaşında bir kişiydi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanı maymun çiçeği salgınını "küresel bir sağlık acil durumu" ilan etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading