Yandex Metrica

Macron’u Hitler’e benzeten afişlere soruşturma açıldı

Macron’u Hitler’e benzeten afişlere soruşturma açıldı

Fransa’da, Cumhurbaşkanı Macron’u Adolf Hitler’e benzeten afişlerle ilgili soruşturma başlatıldı açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Fransa’nın güneyinde, Var vilayetinin Toulon ve Seyne-sur-Mer kentlerinde yol üzerinde bulunan reklam panolarındaki afişlerde Michel-Ange Flori, sağlık personeline yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) zorunlu aşı politikasını ve sağlık kartı uygulamasını eleştirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u Hitler'e benzeterek karikatürize etti.

Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22 avı Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22... Haberi Görüntüle

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

"İtaat et, aşı ol!" sloganının yer aldığı afişlerin üzerine daha sonra spreyle "Utan" ifadesine yer verildi. Toulon Savcısı Bernard Marchal, Flori hakkında kamusal alanda hakaret etmekten soruşturma açıldı.

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek Haberi Görüntüle

'UTAN' YAZISI PAYLAŞILDI

Flori, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Macroncuların idolleriyle dalga geçmesine dayanamadıklarını, bundan dolayı "Utan" ifadesini yazdıklarını ifade ederek, bu entelektüellerin tipiyle Hitler'i taklit eden Charlie Chaplin'e saygısızlıkta bulunduklarını işaret etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading