Yandex Metrica

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan AB'ye: Yaptırımlarla kendi halkınıza zarar veriyorsunuz

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan AB'ye: Yaptırımlarla kendi halkınıza zarar veriyorsunuz

Rusya, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ile kendilerine zarar verdiğini açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'AB kendi toplumuna zarar veren yaptırımlar uygulamayı tercih ediyor.' ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:34

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da AB'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar hakkında değerlendirmede bulundu. 

Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Macron'dan Washington'u kızdıracak açıklamalar: ABD'siz bir Avrupa inşa etmeliyiz! Haberi Görüntüle

AB YAPTIRIMLARLA KENDİ HALKINA ZARAR VERİYOR 

AB'nin Rusya'dan altın ve mücevher ithalatına yasak getirecek kararı içeren yeni yaptırım paketi hakkında konuşan Peskov, söz konusu yaptırımların 'Rusya'da pozisyon değişikliğine yol açmadığını' ifade etti. 

Peskov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AB, çılgınca kendi çıkarlarına ve kendi toplumuna zarar veren yaptırımlar uygulamayı tercih ediyor. Avrupa halkı, bu yaptırımlardan ve AB'nin aldığı kararların sonuçlarından acı çekmeye başladı" ifadelerine yer verdi. 

Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

'SEVKİYATTAKİ ZORLUKLAR AB'NİN KISITLAMALARINDAN DOLAYI YAŞANIYOR'

Rus gazının Avrupa'ya sevkiyatı hakkında konuşan Peskov, AB yetkililerinin, "Rusya'nın doğal gazla ilgili durumu siyasi baskı kurma amacıyla şantaj yapmak için kullandığı" yönünde açıklamalar yaptığına dikkati çekti.

Peskov konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: 

Bu tür açıklamalar kesinlikle yanlış ve bunları kesinlikle reddediyoruz. Gaz sevkiyatıyla ilgili herhangi bir teknolojik zorluk, AB'nin uyguladığı kısıtlamalardan kaynaklanmaktadır. Söz konusu kısıtlamalar, türbinler dahil ekipmanın onarımın yapılmasına izin vermiyor.

Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Maduro'dan Siyonist İsrail destekçesi Milei'ye tepki! 'Bunun adı yalakalık' Haberi Görüntüle

GAZPROM YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEYE HAZIR 

Diğer yandan Peskov, Rus enerji şirketi Gazprom'un gaz sevkiyatı konusunda yükümlülüklerini tamamıyla yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading