Yandex Metrica

Kanada, Rusya'nın 2. aşama saldırısına hazırlanan Ukrayna'ya yeni silah yardımında bulundu

Kanada, Rusya'nın 2. aşama saldırısına hazırlanan Ukrayna'ya yeni silah yardımında bulundu

Kanada, yeni bir Rus saldırısına hazırlanan Ukrayna'ya yapılan silah sevkiyatını duyururken ayrıntı vermekten kaçındı. Trudeau, çarşamba günü silah yardımıyla ile ilgili soruyu, "Onlara ne vereceğimizi ve bunu nasıl ulaştıracağımız konusunda detay veremem." şeklinde yanıtlamıştı.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 2. aşama hazırlığı yaşanıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın savaşta Ukrayna'nın doğusunu hedef alacakolan yeni bir aşamaya geçtiğini bildirmişti. Batı, savaşı uzatmak ve Rus kayıplarını artırmak için modern silahları Ukrayna'ya gönderiyor.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

M-77 OBÜSÜ

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand basın açıklamasında, "Ukrayna'ya bir dizi M-777 obüsü gönderdik." ifadesine yer verirken sayı ve mühimmat konusunda ayrıntıya girmedi.

Anand, Ukrayna'ya silah yardımının "ABD'li müttefiklerle birlikte" yapıldığının altını çizdi.

Başbakan Justin Trudeau, hafta başına Ukrayna için "ağır topçu" olarak adlandırdığı bir yardım gönderme planından söz etmiş ancak Kanada ordusunun ne bağışlayacağına dair hiçbir ayrıntı vermemişti.

İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden alay konusu oldu! Prens Harry'e bir yasak daha koydu! İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden... Haberi Görüntüle

"NASIL ULAŞTIRACAĞIMIZ HAKKINDA DETAY VEREMEM"

Trudeau, çarşamba günü bu konudaki bir soruyu, "Onlara ne vereceğimizi ve bunu nasıl ulaştıracağımız konusunda detay veremem." şeklinde cevaplamıştı.

CBS haber kanalı ise ismini paylaşmadığı bir kaynaktan edindiği bilgiye dayanarak, Kanada'nın Ukrayna'ya 4 adet sahra topçusu gönderdiğini, silah sevkiyatında yer alan mühimmatın sayısının ise bilinmediğini iddia etti.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

UKRAYNA'NIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA ÇOK SAYIDA ANTİ ZIRH ROKETİ GÖNDERİLMİŞTİ

Kanada, kısa süre önce eskiyen Carl Gustaf tanksavar silah stokunun bir kısmını Ukrayna'ya göndermiş, Ulusal Savunma Bakanlığı, Ukraynalılara talep ettikleri "önemli sayıda ek anti-zırh roketi" sağladığını kaydetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading