Yandex Metrica

Kadınlara ayda 3 gün regl izni geliyor! Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanacak

Kadınlara ayda 3 gün regl izni geliyor! Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanacak

Çalışan kadınların hakları iş dünyasında da korunuyor. İş hayatında aktif olan kadınlara ayda üç gün regl izni verilecek. Şu anda Zambiya, Japonya, Güney Kore ve Endonezya'da uygulanan iznin Kabine Toplantısı'nda yapılacak oylama sonrasında açıklanması bekleniyor.

Dünya

23.01.2024, 19:15

The Telegraph's'ın haberine göre İspanya'da çalışan kadınlara ayda 3 gün regl izni verilmesi Kabine gündemine girdi. 

Halihazırda Zambiya, Japonya, Güney Kore ve Endonezya'da uygulanan iznin Kabine Toplantısı'nda onaylanması durumunda İspanya'nın, Batı'da kadınlara regl izni veren ilk ülke olacağı belirtildi. 

Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Paris'te canlı bomba paniği: İran Konsolosluğu'nda kendini patlatmak istedi Haberi Görüntüle

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

İspanya Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı Angela Rodriguz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer bu semptomlarla hasta biri olsa işinden izinli sayılırdı, aynı durum menstürel dönemde de sayılmalı" sözlerine yer verdi. 

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

KABİNE TOPLANTISINDAN SONRA BELLİ OLACAK

İspanya'da kadınlara üç günlük regl izninin gelecek hafta kabine toplantısında oylanacağı tahmin ediliyor. 

Reform tasarısında aynı zamanda okullarda kız çocukları için hijyenik ped bulundurulmasıu, tampon ve ped satışlarında KDV'nin kaldırılması gibi maddelerinde yer aldığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading