Yandex Metrica

İran'daki su isyanında bir protestocu öldü

İran'daki su isyanında bir protestocu öldü

İran'ın batısındaki Arap nüfusun çoğunlukta olduğu Huzistan ve Ahvaz'da protestolar devam ediyor. Huzistan'da güvenlik güçlerinin müdahalesinde bir protestocu öldü.

Dünya

23.01.2024, 21:57

İran’ın batısındaki Huzistan vilayetinde, su ve elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan protestolarda, bir protestocunun güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Huzistan eyaletinin önemli su kaynaklarından "Hur'ul-Azim" göletlerinin ve Kerhe Nehri'nin kuruması ve Karun Nehri'nden başka bölgelere su transferi için hazırlanan projeye izin verilmesinin ardından ortaya çıkan temiz içme suyuna erişim sorunu nedeniyle Hamidiye, Bostan, Şadigan, Şuş, Danyal ve Mahşehr kentlerinde 3 gündür protesto gösterileri düzenleniyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz, Susengird, Hamidiye ve Huveyze kentleri içme suyu kesintileri nedeniyle gösterilere sahne oldu.

Eyeletteki su kıtlığına çözüm talep eden kent sakinleri kalabalık gruplar halinde sokaklara döküldü. Göstericiler, Huzistan'daki Karun Nehri'nden başka bölgelere su transferi sağlayan projenin de su kıtlığına neden olduğu gerekçesiyle durdurulması için hükümete çağrıda bulundu.

İranlı sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülerde, gösterilere katılanların Arapça olarak "Canımız ve kanımız Karun'a ve Ahvaz'a feda olsun", "Zillete teslim olmamız muhaldir" şeklinde sloganlar attıkları görüldü.

Göstericilerin bir kısmının Şuş-Ahvaz yolunu trafiğe kapatarak yolu ateşe vermesinin ardından polisin göstericileri dağıtmak için ateş açtığına dair görüntüler de sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading