Yandex Metrica

Ian Kasırgası Küba'da protestolara sebep oldu: ABD'den yardım istediler

Ian Kasırgası Küba'da protestolara sebep oldu: ABD'den yardım istediler

Ian Kasırgası'nın ardından meydana gelen elektrik kesintileri Küba'da protestolarla sonuçlandı. Protestolara ABD müdahalesinin sebep olduğunu açıklayan Havana, ABD'den yardım talebinde bulunmak zorunda kaldı.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Ian Kasırgası'nın ardından Küba'da meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle üst üste iki gece protestolar patlak verdi. Havana perşembe ve cuma geceleri binlerce göstercinin sokağa çıkmasıyla 2021 Temmuz'dan beri en büyük protestolara sahne oldu. Şehrin batısındaki Playa'da yüzlerce kişi toplandı ve Başkan Miguel Diaz-Canel'e karşı sloganlar attı. Havana nadir görülen bir şekilde acil yardım için ABD'ye başvurdu.

Ian Kasırgası'nın Salı günün adayı vurmasının ardından Küba'da tüm elektrik şebekesini devre dışı bırakıldı. Karayip Adası'nda da elektrik kesintisi meydana geldi. Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, Havana'nın iki milyon insanının yaklaşık yüzde 60'ına elektriğin geri verildiğini söyledi. Fırtınanın ardından Küba'da en az iki kişi hayatını kaybetti. Küba'dan ABD'ye tekneyle göç etmeye çalışan 20 kişi ise hala kayıp.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

NADİR GÖRÜLEN YARDIM İSTEĞİ

Wall Street Journal'ın Cuma günü bildirdiğine göre, elektrik kesintileri ile gıda kıtlığı Küba hükümetini ABD Başkanı Joe Biden'in yönetiminden acil yardım talebinde bulunmasına neden oldu. ABD'nin Küba'dan nadiren gelen yardım talebini karşılayıp karşılamayacağı ise henüz belli değil. 

ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz ABD'nin destek paketine tepki büyüyor: Paramızın İsrail'e gitmesini istemiyoruz Haberi Görüntüle

ABD AMBARGOSU DEVAM EDİYOR

Küba, Fidel Castro liderliğindeki Küba Devrimi'ne ve ardından adadaki mevcut komünist hükümetin yükselişine kadar uzanan bir ABD ticaret ambargosuna tabi olmaya devam ediyor.

ABD Devlet Başkanı Joe Biden göreve geldikten sonra Havana ile yeniden ilişki kurma sözü vermişti. Fakat Temmuz 2021'de Künba'nın protestoculara yönelik baskısının ardından Washington Küba yetkililerine yaptırımlar uygulamıştı.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

HAVANA: PROTESTOLAR ABD MÜDAHALESİNİN SONUCU

Havana, gıda, yakıt ve ilaç kıtlığının sebep olduğu protestoların ABD'nin müdahalesinin sonucu olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading