Yandex Metrica

Hollanda'da ayrımcılık ve ırkçılığa karşı Türk platformu kuruldu

Hollanda'da ayrımcılık ve ırkçılığa karşı Türk platformu kuruldu

Hollanda'da farklı kesimlerden Türklerin oluşturduğu kurumların ülke temsilcileri ile ortaklaşa bir çalışma yaparak, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı ortak mücadele vermek amacıyla "Platform Turkse Nederlanders (PTN)" isminde bir platform kuruldu.

Dünya

23.01.2024, 18:03

Holanda'da Türk kurumlarının ülke temsilcileri ile ortak çalışma yapılarak, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmek amacıyla Türkçe anlamı Hollanda Türk Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olan "Platform Turkse Nederlanders (PTN)" isminde bir platform kuruldu.

Rotterdam'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtımı apılan PTN'nin Koordinatörü Mustafa Özcan, söz konusu platformun ortak paydalarda buluşup, Türk toplumunun eriştiği gelişmeleri ve Hollanda toplumuna sağladığı değerleri belirleyerek bu değerlerin pozitif gündemlerle kamuoyuna, resmi kurumlara, siyasi partilere ve kuruluşlara aktarılması amacıyla kurulduğunu dile getirdi.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

IRKÇILIK, AYRIMCILIK, İSLAM VE MÜSLÜMAN KARŞITLIĞINA KARŞI TEK SES

PTN Koordinatörü Mustafa Özcan, farklı kurumsal kültürlerden gelen Türk kurumlarının ülkesel temsilcileri ile ortak çalışma zemininde aynı amaç doğrultusunda çalışmalar yapmak amacıyla kurdukları PTN'nin, Hollanda Türk toplumunun maruz kaldığı ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme ve hem İslam hem de  Müslüman karşıtlığı gibi pek çok konuda ve tüm Türk toplumunu alakadar eden diğer hususlarda ortak ve koordinasyon içinde hareket ederek, stratejiler geliştirip uygulamaları takip edeceğini belirtti.

Rotterdam'da tanıtımı yapılan PTN gündemli toplantıya Platform Turkse Nederlanders'in (PTN) kurucuları ve üyeleri, Hollanda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ümit Akbulut, Hollanda Türk Federasyonu (HTF) Başkanı Murat Gedik, Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu (MGNN) Başkanı Mustafa Hamurcu, Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Başkanı Mustafa Aktalan, Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu (TNOP) Başkanı Durmuş Doğan ve Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TKIF) Başkanı Ömer Altay ve ekipleri katıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading