Yandex Metrica

Hint çetelerinin tahrip ettiği camiler onarılacak

Hint çetelerinin tahrip ettiği camiler onarılacak

Hindistan'ın Tripura eyaletinde Müslümanları, camileri ve Müslümanların evlerini hedef alan çete saldırılarına gelen tepkilerin büyümesi ve protestoların artması üzerine Hindistan tarafından, söz konusu camilerin onarılacağı yönünde bir açıklama geldi.

Dünya

01.02.2024, 18:21

Hindistan’da çeteler tarafından tahrip edilen camilerin onarılacağı açıklandı. 

Hindistan’ın kuzeydoğusunda yer alan Tripura eyaletinde radikal Hindutva çetelerinin tahrip ettiği camilerin ve Müslümanlara ait zarar gören evlerin onarılacağı öğrenildi. Hindu milliyetçisi Vishwa Hindu Parishad (Dünya Hindu Konseyi-VHP) örgütünce 26 Ekim Salı günü düzenlenen gösterinin ardından Müslümanların evleri, dükkanları ve camiler tahrip edildi.

Hindistan'ın en büyük sosyo-dini cemaati olarak bilinen Ulama-i Hind, açıklama yaparak, çetelerin verdiği zararın giderilmesine ve Müslümanlara ait yağmalanan evlerinin onarılmasına karar verildiğini belirtti.

Müslümanlar toplanarak, saldırıları ellerinde "Tripura Müslümanlarının güvenliğini sağlayın" yazılı pankartları taşıyarak protesto etti.

Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını tutamadı! Öğrencileri tutuklanan Indiana Üniversitesi'nin dekan yardımcısı Filistin destekçilerinin yanında: Gözyaşlarını... Haberi Görüntüle

BÖLGESEL ZARARI TESPİT ZİYARETLERİ

Polisten izin alan Ulama-i Hind üyelerinin, eyalette saldırılardan en fazla etkilenen bölgeleri tespit etmek amacıyla ziyaret yaptığı öğrenildi.

Bölgede AA'ya açıklama yapan güvenlik yetkilisi Krishnendu Chakravertty, geçen hafta iki caminin hedef alındığını söyledi. Chakravertty, camilere yönelik saldırının önlendiğini, durumun kontrol altına alındığını ve bu gelişme üzerine cuma günü namazların sorunsuz bir şekilde kılındığını iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading