Yandex Metrica

Hindistan'da Müslümanlara zulüm giderek artıyor! Camiler kundaklanıyor evler yıkılıyor

Hindistan'da Müslümanlara zulüm giderek artıyor! Camiler kundaklanıyor evler yıkılıyor

Hindistan'da İslam düşmanı Başbakan Narendra Modi hükümeti, Hz. Muhammed'e hakaretleri protesto eden Müslümanlar için tutuklama emri çıkardı. Protestocu Müslümanları yıldırmak için ev ve iş yerleri sebepsiz yere yıkılırken, birçok Müslüman eylemlere katıldığı gerekçesiyle Hint polisi tarafından aranıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:24

Hindistan'da iktidarı elinde bulundurdan ve azılı İslam düşmanı olan Hindistan Halk Partisi yetkililerinin İslam dini ve Hz. Muhammed'e hakaret etmesi ülkede Müslümanların protestosuna sebep oldu. 

Geçtiğimiz haftalarda başlayan protestolarda yüzlerce Müslüman polis tarafından saldırıya uğrayarak gözaltına alınırken, ülkenin çeşitli yerlerinden de çatışma haberleri gelmeye başladı. 

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

'HİNDİSTAN'IN YENİ BİR KAHRAMANI VAR'

Hindistan polisi, Müslümanların evlerini protestoları sindirmek için çeşitli bahanelerle yıktığı görüntüler ortaya çıkarken, dünya genelinde Müslüman ülkelerin yöneticilerinden sert tepkiler gelmeye başladı. 

Diğer yandan Allahabad kentinde yaşanya Müslüman öğrenci liderlerinden Afreen Fatıma'nın evi yıkılırken, babası ve ailesinin fertleri de tutuklandı. 

Sosyal medyada Afreen ve ailesine destek için binlerce paylaşım yapıldı. 

Diğer şehirlerdeki Müslüman örgütler de yaşananlara sert tepki gösterdi. 

Sosyal medya platformu Twitter'da #StandWithAfreenFatima tagı trend olurken binlerce kişi Afreen Fatima'nın fotoğrafını paylaşarak direnişe destek verdi. 

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

İSRAİL'LE AYNI SÖYLEM 

Hint yetkililer ise ev yıkımı için İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilerin evini yıkarken kullandığı söylemi kullanarak evlerin ruhsatsız olduğunu gerekçe gösterdi.

Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak gibiydi! Dünya tiyatro izliyor! İranlı bakandan İsrail saldırısını yorumladı: Oyuncak uçurmak... Haberi Görüntüle

CAMİLER KUNDAKLANDI

Diğer yandan Hindistan'da son yıllarda Müslümanların camileri de hedef olarak seçiliyor. 2020'den itibaren yoğunlaşan olaylar sırasında onlarca cami Hindu çeteler tarafından kundaklandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading