Yandex Metrica

Her adımda rüşvet var: Mısır'a silah verdi, Kahire için casusluk yaptı, yanındakileri zengin etti! Bob Menendez kimdir?

Amerikan Kongresi'nde Ermeni-Rum lobisinin sözcüsü durumunda olan ve Türkiye düşmanlığıyla bilinen Bob Menendez, attığı her adımda rüşvet aldığının ortaya çıkmasıyla birlikte 'Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı' görevinden istifa etti. ABD Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı iddianame, Menendez ve Ermeni asıllı eşi Nadine Arslanian'ın battığı pisliği tüm dünyaya ifşa etti.

Dünya

08.02.2024, 14:15

Ermeni-Rum lobisinin Amerikan Kongresi'ndeki hizmetkarı Senatör Bob Menendez, boğazına kadar pisliğe battığını ifşa eden soruşturmayla birlikte 'rüşvet' kariyerinin sonuna geldi. Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı iddianame sonrası Menendez, ABD Senatosu'nda Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden istifa etti. 

Skandalları kayda geçiren iddianame, 2022 yılında Menendez'in evinde yapılan aramada ele geçirilen 100 bin dolar değerinde külçe altın ve 480 bin dolar nakit para ile başlıyor. Zarflara doldurulmuş nakit para çoğunlukla giysilerin ve elbise dolaplarının içine saklanmıştı. 

Menendez, 2020 yılında evlendiği Nadine Arslanian'a 60 bin dolarlık üstü açık Mercedes-Benz marka lüks araç hediye etti. Rüşvetçi senatörle evlenmeden önce ev taksitini ödeyemediği için hakkında icra davası açılan Ermeni asıllı Nadine Ashanian, Menendez'le dünya evine girmesiyle birlikte külçe altınlarla oynamaya başladı. 

OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! Haberi Görüntüle

TESPİT EDİLEN PARA YARIM MİLYON DOLARI GEÇİYOR 

69 yaşındaki Türkiye düşmanı New Jersey Senatörü, evini para kasasına dönüştüren süreçte pek çok suça bulaştı. New Jersey'de Will Hana, Jose Uribe ve Fred Daibes adındaki üç işadamıyla birlikte hareket eden karı-koca Menendez, bu kişilerin bürokratik 'işlerini' halletmek için nüfuzunu kullanırken yüzbinlerce doları cebe indirdi.

Menendez aynı zamanda Abdulfettah el-Sisi yönetimindeki Mısır'a silah transferinin önünü açtı ve bu ülkeden yüklü miktarda rüşvet aldı. İddianamede, "Bu rüşvetler arasında nakit para, altın, ev ipoteği ödemeleri, az ya da hiç gösterilmeyen bir iş için tazminat ödemesi, lüks bir araç ve diğer değerli şeyler vardı" deniliyor.

Savcılara göre Menendez çiftine ödenmiş rüşvet varlığı 500 bin doları aşıyor. 

İnsanoğlu Dünya'dan taşınıyor! Venüs'te yaşam belirtisi bulundu: Bilim insanları yaşam izlerine rastladı! İnsanoğlu Dünya'dan taşınıyor! Venüs'te yaşam belirtisi bulundu: Bilim insanları yaşam... Haberi Görüntüle

HASSAS BİLGİLERİ KAHİRE'YE İLETTİ 

2018 yılından beri Mısırlı askerler ve istihbarat yetkilileriyle görüşen Bob Menendez, Mayıs 2018'de ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinde görevli kişilere ilişkin bilgileri Dışişleri Bakanlığı'ndan aldı ve bunları Mısır asıllı ABD'li işadamı ortağı Will Hana'ya iletti. Menendez bilgileri önce o dönemdeki kız arkadaşı Nadine Arslanian'a iletiyor, o da Hana'ya gönderiyordu. 

Menendez, Will Hana'nın ABD'de kurduğu 'helal gıda ihracat sertifikasyonu' şirketi IS EG Helal'in işlerini kolaylaştırmak için de tüm bağlantılarını kullandı. Bu firmaya ilişkin Tarım Bakanlığı'nın yaptığı incelemelerin durdurulmasını sağladı. 

Bunun için Menendez, eşi Nadine kanalıyla düzenli olarak para aldı. Hatta bu ödemeler o kadar rutin hale gelmiş ki, taksitlerden birinin gönderilmesi gecikince Nadine, Hana'yı o zamanki erkek arkadaşı Menendez'e şikayet etti:

"Will (Wael Hana) güya dün Mısır'a gitti ve şimdi dünyanın kralı olduğunu düşünüyor. Bu adam iki ülkeyi de serçe parmağına sarmış durumda. Umarım ayağını kaydırırlar."

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN AKIL HOCASI MENENDEZ'İ SAVUNDU

Menendez'e istifasıyla sonuçlanan rüşvet soruşturması sürecinde ona en çok sahip çıkan kişi ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün ABD Kongresi'ndeki baş destekçilerinden Chuck Schumer oldu. Ünlü baron David Rockefeller'in 'siyasetteki sözcüsü' olarak görülen Schumer, "Bob Menendez kendisini halkına ve New Jersey'e adamış bir kamu görevlisidir. Onun herkes gibi adil yargılanmaya hakkı var" dedi. 

Chuck Schumer

Türkiye'ye yönelik silah satışlarının engellenmesinde başrolü oynayan isimlerden Bob Menendez, rüşvetçiliğinin ifşasıyla birlikte sahneden çekildi. Senato'daki konumunu rüşvetten elde ettiği servetini çoğaltmak için kullanan Menendez'in, Türkiye karşıtı adımlar için Ermeni ve Rum lobisinden ne kadar para aldığı ise şimdilik bilinmiyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading