Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rockefeller'in köpeği konuştu: Türkiye küresel güvenlik için tehdit!

Rockefeller'in köpeği konuştu: Türkiye küresel güvenlik için tehdit!

'Derin Amerika'nın bilinen isimlerinden FETÖ hâmisi Senatör Chuck Schumer, bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı. Erdoğan yönetiminin küresel güvenlik için en büyük tehdit olduğunu ileri süren Rockefeller mutemedi Schumer, "Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'deki Türk saldırganlığına karşı mümkün olan her şeyi yapmalıyız" dedi.

Dünya

19.02.2024, 22:55

ABD Senatosu'nda derin devleti temsil eden isimlerden Chuck Schumer yine Türkiye'yi hedef alan bir açıklamayla ortaya çıktı. Dünyanın en büyük sermaye gruplarından Rockefeller ailesinin Amerikan yönetimindeki temsilcilerinden olan Schumer, Türkiye'nin Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'de 'saldırganlığına karşı' Washington'un mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini savundu. 

Türkiye'nin ABD'den F-16 satın alım talebi hakkında Rum-Yunan lobileriyle bir görüşme gerçekleştiren Schumer, toplantının ardından Yunan basınına yaptığı açıklamada zehir zemberek ifadeler kullandı. 

Demokrat Parti üyesi senatörlerin lideri durumundaki Chuck Schumer, "Türkiye küresel güvenlik için büyük bir tehdittir. ABD'nin küresel kurallara ve uluslararası düzene saygı duyması konusunda Türkiye'ye güvenmesi gerektiği fikri sadece tehlikeli değil aynı zamanda bizim ve müttefiklerimizin güvenliğini de tehlikeye atıyor" dedi. 

Chuck Schumer

ABD ve uluslararası toplumun Türkiye'nin işleyebileceği 'herhangi bir suçtan sorumlu tutulmasını sağlamak' için diplomatik adımlar atması gerektiğini ileri süren Schumer, "F-16 satışının sonuçlarını ve bunun ABD ile müttefiklerimizin çıkarlarına uygun olup olmadığını değerlendirmek sonuçta ABD Kongresi'nin işidir" diye konuştu. 

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı Haberi Görüntüle

FETÖ'NÜN AMERİKA'DAKİ SAHİPLERİNDEN

Rockefeller grubunun Senato'daki mutemedi Chuck Schumer'ın son açıklaması, Washington'un Türkiye'ye yönelik saldırganlığının son halkası oldu. Türkiye'de hükümeti devirmeye yönelik 17/25 Aralık darbe girişiminin perde arkasındaki destekçilerinden biri olan Schumer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Amerikan topraklarındaki en önemli hâmileri arasında bulunuyor. 

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi üzerinde çok büyük etkisi bulunan Yahudi lobi kuruluşu AIPAC (Amerikan İsrail Komitesi) tarafından desteklenen Schumer, Washington'da o denli güçlü ki, sırasıyla Bill Clinton, Barack Obama ve Joe Biden'ın ABD Başkanı olmalarını sağlayan isim olarak biliniyor.

Schumer'ın başkan adayı yaptığı isimlerden Hillary Clinton, Donald Trump'a karşı kaybetmiş ve Trump da Schumer'in saldırısına uğramıştı. Üst düzey Türkiye nefretiyle ünlü Schumer, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşmasına bile tahammül edememiş ve Trump'ın 'otokratlara kırmızı halı serdiğini' iddia etmişti. 

2019 yılında Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik icra edilen Barış Pınarı Harekâtı, tıpkı İsrail'deki siyonistleri ayağa kaldırdığı gibi bu ülkeye bağlı Schumer'i de harekete geçirmişti.  

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

DARBE ÖNCESİ BİLGİLER ONA AKTI

15 Temmuz darbe girişimi öncesi Amerika'da FETÖ'ye bağlı kurumların davetlerine katılan ve FETÖ yöneticileriyle sık sık bir araya gelen Schumer, "Türkiye'yi kartal gibi izliyorum" demiş, Fetullah Gülen'e bağlı casusluk şebekesinden anlık bilgi aldığını ortaya koymuştu. 

New York Güney Bölge Başsavcılığında Halkbank aleyhine soruşturma açılmasını sağlayan da Chuck Schumer'den başkası değildi. Davanın ilk savcısı Hint asıllı Preet Bharara, hukuk stajını Schumer'in ofisinde yapmış ve ona bağlılığıyla bilinen bir isimdi.

Bharara'yı Halkbank'a yönelik davalar için yönlendiren New York Senatörü Schumer, ABD'deki FETÖ okullarından mezun olan öğrencilere diplomalarını FETÖ imamlarının huzurunda bizzat takdim etmişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading