Yandex Metrica

Fanatik Yahudiler, Bayrak Yürüyüşü'nü iptal etmek zorunda kaldı

Fanatik Yahudiler, Bayrak Yürüyüşü'nü iptal etmek zorunda kaldı

Kudüs'te 10 Haziran günü için "Bayrak Yürüyüşü" yapan Fanatik Yahudiler, İsrail hükümetinin uyarıları sonrası yürüyüşü iptal etmek zorunda kaldı.

Dünya

23.01.2024, 21:56

İsrail Polisi Genel Müfettişi Kobi Shaptai, Fanatik Yahudilerin 10 Haziran’da Kudüs’te yapılacağını ilan ettiği “Bayrak Yürüyüşü”nün iptal edildiğini bildirdi.

Siyonist Dinci Parti ve Fanatik Yahudi gruplar tarafından çağrı yapılan yürüyüş, Mayıs ayının başında Kudüs’ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşanan olayların ardından İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında başlayan çatışma nedeniyle iptal edilmişti.

İsrail Polisi tarafından bugün yapılan açıklamada ise Shaptai’nin yürüyüş organizatörlerine iptal kararını bildirdiği aktarıldı.

Yeni bir gerilim istemiyoruz

Konuya ilişkin bir açıklama da İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve İç Güvenlik Bakanı Amir Ohana’dan geldi.

Gantz, “Mevcut şartlarda böyle bir yürüyüş, siyasi icraatlara zarar vererek gerilimi yeniden artırabilir” dedi. Ohana ise Başbakan ile görüştüğünü ve yeni bir gerilim istemediğini aktardı.

Buna karşılık Siyonist Dinci Parti ise yayımladığı açıklamada, Benny Gantz’ı “Korkaklık ve hainlik” ile suçladı.

Filistinli gruplar: 11 Mayıs öncesine döneriz

Öte yandan, karar öncesi bir açıklama yayımlayan Gazze’deki Filistinli direniş gruplarına bağlı Ortak Operasyon Odası, yürüyüşün yapılması halinde durumun ateşkesin ilan edildiği 11 Mayıs öncesine döneceği uyarısını yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nde yer alana açıklamada, Fanatik Yahudilerin yürüyüşü yapmaları halinde durumun 11 Mayıs öncesine döneceğine dikkat çekilirken, Filistinlilere de işgale karşı dik durmaya devam çağrısı yapıldı.

Filistinli aşırı dinci gruplar, “Kudüs’ün birleşmesi günü” adı altında yürüyüş yapma çağrısı yapmıştı. Söz konusu gruplar, 1967 savaşı sonrası Kudüs’ün yeniden birleştirilmesi münasebetiyle Harem-i Şerif’in Şam Kapısı’ndan başlayan bir yürüyüş planlamıştı.

Yürüyüşün rotasının Arap-Müslüman mahallelerinden planlanması üzerine İsrailli yetkililer, gerilimin yeniden büyümemesi için yürüyüşü iptal çağrısı yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading