Yandex Metrica

Etiyopya ile Kenya, Eş-Şebab ve Oromo terörüne karşı birleşti! İki ülke de Türkiye'den destek alıyor

Etiyopya ile Kenya, Eş-Şebab ve Oromo terörüne karşı birleşti! İki ülke de Türkiye'den destek alıyor

Türk savunma sanayii ürünlerinin Afrika'daki müşterilerinden Etiyopya ile Kenya, Eş-Şebab ile OLA terörüne karşı ortak operasyonlar yapma kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:49

Etiyopya ve Kenya, sınır güvenliğini artırmak amacıyla Eş-Şebab ve Oromo Kurtuluş Ordusuna (OLA) karşı ortak operasyon kararı aldı.

Addis Ababa merkezli Fana televizyonunun haberine göre, Etiyopya ve Kenya ulusal polis teşkilatlarının başındaki isimler Addis Ababa'da bir araya gelerek sınırdaki güvenliğin artırılmasına ilişkin istişarelerde bulundu.

İki ülke, sınır hattında faal olan terör örgütü Eş-Şebab ve OLA'yla ortak mücadele etme kararı aldı.

Ortak operasyonlara ilişkin mutabakat anlaşmasının ay içerisinde imzalanacağı belirtildi.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE DE TÜRK MALLARINI KULLANIYOR

Bir süredir ülke içerisinde hem Tigray hem de OLA terörüyle uğraşan Etiyopya, Türkiye'den savunma desteği almasının ardından bu örgütleri geriletmeyi başarmıştı. 

Addis Ababa yönetimi Baykar firmasından 19 adet Bayraktar TB2 SİHA sipariş etmiş, siparişin bir bölümü bu ülkeye teslim edilmişti. 

Eş-Şebab teröründen çok çeken Kenya ise Türkiye'deki Katmerciler firmasından 118 adet HIZIR adlı zırhlı araç sipariş etmesiyle dikkatleri bir anda üzerine çekmişti. 

Envanterlerinde Türk ürünleri bulunan bu iki ülkenin şimdi terör örgütleriyle ortak mücadele kararı alması bölgelerinde istikrarın sağlanması bakımından önemli görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading