Yandex Metrica

Esed rejimi İdlib'de sivilleri vurdu: 6'sı çocuk 8 ölü

Esed rejimi İdlib'de sivilleri vurdu: 6'sı çocuk 8 ölü

Esed rejimi ve Rusya, Suriye'de sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor. Rejim güçlerinin bugün İdlib'de düzenlediği saldırıda 6'sı çocuk 8 sivil öldü.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Esed rejimine bağlı militanlar, bu sabah, İdlib’in güneyindeki İblin, Meşşu, Fatira ve Belyun köylerini top ateşiyle hedef aldı. Saldırılar sonucunda 6’sı çocuk 8 sivil yaşamını yitirirken 9 sivil yaralandı.

Rejim militanlarının İblin köyüne düzenlediği saldırılarda aynı aileden biri çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar, ölü sayısının toplamda 8’e ulaştığını bildirirken sayının daha fazla artabileceğini kaydetti.

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

RUS UÇAKLARI SİVİL SAVUNMA MERKEZİNİ VURDU

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

Öte yandan, Esed rejimini destekleyen ve Suriye’deki savaşın tarafı olan Rusya’ya ait savaş uçakları da İdlib’de bazı noktaları vurdu.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Rusya’ya ait savaş uçakları kısa süre önce İdlib’in batısındaki Şeyh Yusuf köyüne bombardıman düzenledi.

Bombardımanlarda ölü ya da yaralı olduğuna dair henüz bir açıklama gelmezken, Sivil Savunma ekipleri bombalanan yerlere intikal ediyor.

Suriye Sivil Savunma Örgütü (Beyaz Baretliler) ise Rus uçaklarının kısa süre önce İdlib’in batısındaki Cebel el-Ravc bölgesinde bir sivil savunma merkezini vurduğunu, saldırıda can kaybı olmadığını aktardı.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

REJİM VE DESTEKÇİLERİ 30 BİN ÇOCUK ÖLDÜRDÜ

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

Türkiye ile Rusya, 5 Mart 2020’de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde ateşkes ilan etmişti. 

Ateşkese rağmen aralıklarla saldırılarını sürdüren Esed rejimi, Rusya ve İran’a bağlı mezhepçi terörist militanlar, son dönemde saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Rejim militanları ve Rusya, ateşkese rağmen İdlib’deki sivil yerleşim alanları, yaşam merkezleri, petrol istasyonları, okul ve hastaneleri hedef alıyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın verilerine göre, 2011 yılından beri Esed rejimi ve destekçileri tarafından öldürülen Suriyeli çocukların sayısı 30 bine ulaşmak üzere. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading