Yandex Metrica

Esed'in Doğu Guta katliamı İsveç'te protesto edildi

Esed'in Doğu Guta katliamı İsveç'te protesto edildi

İsveç'te Esed'in Doğu Guta'daki kimyasal katliamı protesto edildi

Dünya

23.01.2024, 17:51

Suriye'de, zalim Esed rejiminin 21 Ağustos 2013'te başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde düzenlediği ve kimyasal silahla aralarında çok sayıda bebek ve çocuğun da bulunduğu 1400'ün üzerinde sivili katledişi aradan geçen 8 yıla rağmen hafızalardan silinmedi ve İsveç'in başkenti Stockholm'de parlamento binası önünde protesto edildi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

"8 YILDIR ADALET SAĞLANAMADI"

İsveç Suriye Derneği tarafından düzenlenen gösteride, "Katillerden hesap sorun", "Diktatör Esed", "Guta katliamını asla unutmayacağız", "8 yıldır adalet sağlanmadı" yazılı dövizler taşındı.

Grup adına burada yapılan basın açıklamasında, Doğu Guta'daki ilk gaz katliamının üzerinden 8 yıl geçtiği belirtilirken, "Katliamda hayatını kaybeden Suriyelileri unutmadığımızı göstermek için bir araya geldik. Esed ile iş birliği yapmayan Suriyelilerin hala Suriye'de hayatı tehlikede. Esed'in yeni bir kimyasal katliam yapmasını engellemek için uluslararası kuruluşların harekete geçmesi lazım." ifadeleri kullanıldı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading