Yandex Metrica

Devrim Muhafızları'ndan Erdoğan'ın şiiriyle tehdit klibi: Kamikaze dronla Türk toprakları vuruldu

Azerbaycan toprağı Hankendi'yi 'Artsakh' adıyla kurtarılmış bölge yapma hedefindeki Ermeniler, Rusya-İran desteğiyle kaçak yollardan silah-mühimmat tedarik ediyor. Bakü'nün şiddetli itirazlarına Tahran yönetimi ise gayriresmî yollardan tehditle cevap veriyor. Devrim Muhafızları'na bağlı gruplar Türk topraklarının kamikaze dronla vurulduğunu gösteren klipler yayınlıyor.

Dünya

23.01.2024, 20:36

Azerbaycan topraklarını Rusya desteğiyle işgale devam eden Ermeni milisler, Karabağ bölgesini yeni bir savaşa sürüklemek üzere. Hankendi'de konuşlu silahlı Ermeni gruplara kaçak yollardan cephane, gıda, malzeme taşınmaya devam ediyor. 

Kapalı durumdaki Şuşa-Laçın yolunu kullanamayan terör destekçileri, genellikle gece saatlerinde Hankendi-Halfalı-Turssu istikametindeki toprak yolu kullanarak Hankendi'ye lojistik sağlıyor. 

Azerbaycan askerlerince sık sık görüntülenen bu kaçak sevkiyata müdahale edildiğinde ise çatışma çıkıyor. Mart ayı başında o bölgedeki yasadışı faaliyete Azerbaycan ordusu müdahale etmiş, çıkan çatışmada 3 Ermeni askeri öldürülmüş, 2 Türk askeri ise şehit düşmüştü.

Sözkonusu hat, silah geçişlerinin yanısıra uyuşturucu naklinde de kullanılıyor. Yasadışı bu faaliyetlerin derhal sonlandırılması gerektiği yönünde Bakü'nün ısrarlı uyarılarına İran yönetimi dün daha güneydeki Nahçıvan-Azerbaycan yolunu kapatarak cevap verdi. 

Tansiyonun giderek yükselmekte olduğu bölgede İran'a ait keşif uçakları Azerbaycan sınırında boy gösterdi. İran rejimine yakın kaynaklar Erivan-Bakü hattında yeni bir savaş yaşanması halinde İran'ın çatışmaya Ermenistan'ın yanında doğrudan müdahil olacağını belirtiyor. 

Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler seferber edildi Körfez'de gemi battı! 1,4 milyon litre petrol denize aktı: Ekipler... Haberi Görüntüle

TÜRKLERE KARŞI TEHDİT KLİPLERİ...

İranlı gazetecilerden Reza Abbasi, "Azerbaycan'ın herhangi bir düşmanca adımının bedeli, Bakü'nün İran'a ilhakı olacaktır" şeklinde tehdit savururken, İran Devrim Muhafızları'nın sosyal medya hesapları ise 'kamikaze dronlarla Türklerin bombalanışını' gösteren klipler yayınlıyor. 

Şahid-136 dronlarının Türk topraklarını hedeflediğini gösteren klipte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'ın kurtuluş günü törenlerinde okuduğu şiirin duyulması dikkat çekti. Aralık 2020'de Azadlık Meydanı'nda Erdoğan, şair Bahtiyar Vahapzade'ye atfedilen 'Topraktan Pay Olmaz' adlı şiirden şu mısraları okumuştu:

"Aras'ı ayırdılar/Kum ile doldurdular/Ben senden ayrılmazdım/Zor ile ayırdılar/Ay Lâçin, can Lâçin/Men sene kurban Lâçin..."

Hem Tahran hem de Moskova tarafından desteklenen Ermeni terörist gruplar, Azerbaycan toprağı Hankendi'yi 'kurtarılmış bölge' haline getirmek istiyor. Azerbaycan'ın topraklarını 30 yıllık Ermeni işgalinden kurtardığı İkinci Karabağ Savaşı sırasında Tahran rejimi Erivan'ı desteklemişti. İran aynı zamanda Türkiye'yi Nahçıvan üzerinden doğrudan Azerbaycan'la buluşturacak Zengezur Koridoru projesine Rusya ile birlikte karşı çıkıyor. 

 

Trump, soykırımcı Neytanyahu ile bir araya geldi: '3. Dünya Savaşı çok yakın' Trump, soykırımcı Neytanyahu ile bir araya geldi: '3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

TERÖR SEVKİYATI BİR KEZ DAHA KAYITTA

Ermeni silahlı gruplarının Hankendi-Halfalı-Turssu yolunu kullanarak yapmakta olduğu kaçak sevkiyat Azerbaycan sınır birliklerince bir kez daha görüntülendi. Kayıtları yayınlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

"Yasadışı Ermeni silahlı grupları, Şuşa-Laçin yoluna alternatif toprak yolları kullanarak Ermenistan'dan askeri yük taşımaya devam ediyor. Ermenistan tarafının askeri yük taşımacılığı amacıyla sivil araçları da kullandığı tespit edilmiştir. Böylece Ermenistan'dan hareket eden sivil araçlar, sözleşmeli hizmet insan gücü ve askeri yükü Şuşa bölgesine bağlı Turssu köyü yakınlarında belirlenen bir noktaya ulaştırıyor. Daha sonra askeri personel ve askeri eşyalar daha hızlı askeri araçlarla Hankendi'ye götürülüyor. Bölgede çıkabilecek gerginliğin tüm sorumluluğunun Ermenistan askeri ve siyasi liderliğine ait olduğunu beyan ederiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading