Yandex Metrica

Sitede Ara

Devlet enkazla uğraşırken Fetullahçı teröristler Lahey'e gitti: Türkiye'yi yargılayın

Devlet enkazla uğraşırken Fetullahçı teröristler Lahey'e gitti: Türkiye'yi yargılayın

Yurtdışında PKK ile birlikte 'Turkey Tribunal' adı altında korsan mahkeme tertipleyen FETÖ üyeleri, hazırlanan sözde tutanakları Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürdü. Türkiye'nin yargılanmasını isteyen CIA destekli örgüt, hem korsan mahkeme hem de dosyaların Lahey'e taşınması sürecinde yüksek paralar ödediği bazı Avrupalı 'hukukçuları' kullandı.

Dünya

18.02.2024, 12:02

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken dünyanın dört bir yanına dağılmış CIA destekli Fetullahçı teröristler boş durmuyor. Birkaç yıldır PKK'lılarla birlikte toplantılar düzenleyip 'Turkey Tribunal' adı altında korsan mahkeme tertip eden FETÖ üyeleri, hazırlanan sözde tutanaklarla Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurdu.

ABD'ye bağlı Fetullahçı Terör Örgütü, korsan mahkeme tiyatrosunda yüksek ödemelerle kukla olarak kullandığı Avrupalı emekli bazı hukukçuları da Lahey'e dosya taşımak için ulak olarak kullandı.

Bir FETÖ-PKK-CIA organizasyonu olan faaliyet kapsamında hazırlanan tutanaklarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, 'insanlığa karşı suç işlemekle' itham ediliyor. 

İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre UCM Başsavcısı Kerim Han'a teslim edilen suç duyurusunda Ankara, '200 bin kişiyi işkence altında tutsak etmek, devlet desteğiyle adam kaçırmak ve insanları haksız yere hapsetmekle' suçlanıyor. 

FETÖ'nün korsan mahkemesi 'Turkey Tribunal'

"Türk yetkililer, Erdoğan rejiminin yüzbinlerce muhalifine karşı insanlığa karşı suçlar işledi. Bu suçlar UCM'nin Erdoğan rejiminin üst düzey yetkililerine karşı dava açma eşiğini karşılıyor; aynı zamanda 'sivil bir halka karşı yaygın ve sistematik saldırı' anlamına geliyor" şeklinde ifadeler kullanılan raporda, UCM'yi kuran Roma Tüzüğü'ne taraf olmamasına rağmen Türkiye'nin yargılanması isteniyor. 

FETÖ'cüler bunun için de ilginç bir bahane bulmuş: Onlara göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti, düşmanlarını 'sınırlarının çok ötesinde' kovalıyor ve düşman kovaladığı yerler arasında UCM'ye üye 45 ülke var. Bu nedenle FETÖ, UCM'nin Türkiye'yi yargılama yetkisine sahip olduğunu iddia ediyor. 

Hem Turkey Tribunal adlı korsan mahkemede hem de hazırlanan dosyaların UCM'ye götürülmesi sürecinde FETÖ'ye en çok yardım eden kişi Belçika eski Başbakan Yardımcısı Johan Vande Lanotte oldu. Aynı zamanda insan hakları hukuku profesörü olan Lanotte, Türkiye'yi 'uluslararası hukukun evrensel temel ilkelerini ihlal etmekle' suçluyor. Lanotte'nin bu faaliyetler için FETÖ'den ne kadar para aldığı şimdilik bilinmiyor.

Johan Vande Lanotte (kürsüde)

FETÖ tarafından satın alınmış Avrupalı hukukçuların boy gösterdiği korsan mahkemede PKK'lı Faysal Sarıyıldız'dan gay modacı Barbaros Şansal'a dek bir dizi 'tanık' Türkiye'nin 'suçlarını' anlatmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading